MOPAN Suceava

Instituţia Prefectului va preda către cele 114 unităţi administrativ teritoriale din judeţul Suceava listele cu persoanele defavorizate care au primit cupon pentru furnizarea de ajutoare alimentare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014)
În perioada 12 – 16 decembrie 2014 un număr de 23 unităţi administrativ teritoriale din judeţul Suceava vor primi pachetele cu alimente din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, conform anexei.
Prima tranşă: 18.274 beneficiari înscrişi în liste în 23 de localităţi
Vor fi livrate 45.656 pachete pentru 22.828 beneficiari.
cu un plus de 24% faţă de persoanele înscrise pe liste.
    
Livrare     

Prima tranşă din totalul pachetelor cu alimente vor fi distribuite în judeţ până pe data de 16 decembrie 2014.  În perioada 19 decembrie – 3 ianuarie 2015 va fi livrată tranşa a doua, urmând ca din data de 4 ianuarie să fie finalizată acţiunea de livrate a pachetelor către unităţile administrativ teritoriale din judeţ.
Livrarea pachetelor cu alimente se va face în termen de 45 de zile de la data semnării contractelor cu furnizorii, respectiv 2 decembrie 2014.
Livrarea pachetelor cu alimente se va face la centrele de distribuție ale primăriilor în scopul distribuirii lor către grupul țintă definit de art. 3 din Hotărârea Guvernului României nr. 799 din 19.09.2014, privind implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.
Distribuirea ajutoarelor va fi făcută în termen de 30 de zile de la recepţia la primărie, asigurându-se un ritm de minimum 1/3 din cantitate la fiecare 10 zile.

La nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale din judeţ au fost desemnate prin decizie persoanele care se vor ocupa de distribuirea ajutoarelor pentru persoanele defavorizate.
Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, numit în continuare PO AD este programul operaţional care sprijină distribuirea de alimente şi asistenţă materială de bază pentru persoanele cele mai defavorizate.
Judeţul Suceava face parte din lotul nr.11 împreună cu judeţul Botoşani, valoarea totală estimată a achiziţiei pentru cele două judeţe fiind de 35.753.502,40 RON, respectiv 8,03 mil. de euro cu TVA.
Firmele câştigătoare sunt SC Libro Events SRL şi SC Nei Guard SRL.
Număr de pachete cu alimente repartizat pentru judeţul Suceava este 281.846, pentru 140.923 beneficiari.
Pe listele transmise către unităţile administrativ teritoriale din judeţ figurează un număr de 113.603 persoane.
Municipii: 14.070 persoane
Oraşe: 15.862 persoane
Comune: 83.671 persoane

Fiecare beneficiar va primi câte 2 pachete, respectiv două cutii de alimente, în valoare de 128 de lei.

Persoanele care fac parte din categoriile beneficiare de ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD 2014, conform HG nr. 799/2014 şi care nu au primit cuponul individual distribuit prin Poşta Română din diverse motive se pot prezenta la primăria din localitatea unde îşi au domiciliul.

Lista cu persoanele cărora Poşta Română urma să le distribuie cupoanele va fi trimisă la unităţile administrativ teritoriale.

Persoanele care nu au primit cupoane şi nici nu figurează pe lista de distribuţie a cupoanelor dar apreciază că au calitatea de beneficiar conform HG nr. 799/2014 pot prezenta la primărie documentele care atestă apartenenţa la categoriile beneficiare de ajutoare alimentare din HG nr. 799/2014.
După verificarea documentelor prezentate şi confirmarea calităţii de beneficiar, primăria îi poate înscrie pe lista suplimentară în baza căreia vor primi ajutoarele alimentare, aşa cum este menţionat în HG nr. 799/2014.
Calitatea de beneficiar va fi confirmată după validarea listelor suplimentare de către Ministerul Fondurilor Europene.

Până acum, de program beneficiau:
o   familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat;
o   şomerii care primesc o indemnizaţie lunară de până la 400 de lei, precum şi cei care nu mai primesc această indemnizaţie;

o   pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună;
o   pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizaţiei sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună;
o   persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;
o   persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

Diferenţa în 2014, constă în introducerea printre beneficiari a celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

Beneficiază de ajutoare alimentare toţi membrii familiilor cărora le este stabilit prin dispoziţia scrisă a primarului, dreptul la venitul minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001.

Informaţii suplimentare despre cupon:

Cuponul este documentul prin care se va atesta calitatea de beneficiar al pachetului cu alimente de bază prin apartenenţa la grupul ţintă.
Cuponul nu are valoare financiară şi va fi prevăzut cu elemente de siguranţă pentru a împiedica falsificare.
Cuponul este netransmisibil şi cuprinde datele de identificare a beneficiarului (nume, prenume, CNP, domiciliu).
Cupoanele sunt tipărite de Imprimeria Naţională, iar distribuirea acestora către beneficiarii finali va fi realizată de Poşta Română.
Valoarea coşului de alimente (ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, conserve porc, vită, pate) este de aproximativ 128 lei şi va fi oferit o singură dată pe an.

Atribuţii conform HG 799/2014

Instituţiile prefectului realizează monitorizarea predării ajutoarelor alimentare de către operatorii economici către reprezentanţii autorităţilor publice locale, precum şi a procesului de distribuţie efectuat de autorităţile executive ale autorităţilor publice locale către persoanele care aparţin grupului ţintă.

Primăriile
Autorităţile executive ale autorităţilor publice locale participante la program au următoarele atribuţii:
a) întocmesc listele suplimentare în condiţiile prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre;
) primesc de la operatorii economici, sub monitorizarea Instituţiei prefectului, ajutoarele alimentare şi asigură păstrarea acestora în condiţii corespunzătoare şi de siguranţă, precum şi evidenţa de gestiune până la distribuire;
c) în termen de 30 de zile de la preluare/recepţie, distribuie ajutoarele alimentare persoanelor din grupul-ţintă, care deţin cupoane individuale sau se află pe liste suplimentare, pe baza documentelor de identitate;
d) justifică cantităţile distribuite cu semnătura de primire a persoanelor din grupul-ţintă pe versoul cuponului, alături de data şi cantitatea primită;
e) transmit Ministerului Fondurilor Europene:
– un exemplar al documentului de preluare a ajutoarelor alimentare de la operatorul economic,
– la terminarea distribuţiei ajutoarelor alimentare, cupoanele individuale, împreună cu o situaţie centralizatoare privind distribuţia, care include şi listele suplimentare prevăzute la art. 3 alin. (3);
f) păstrează cel puţin 3 ani copia evidenţelor de gestiune şi listele de distribuţie. Termenul curge de la sfârşitul anului întocmirii acestora;
g) asigură la nivelul localităţii acţiunile de informare şi comunicare prevăzute la lit. A.s).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava