MOPAN Suceava

Peste 82 de mii de elevi suceveni, din totalul de aproximativ 93 de mii de clasele 0-12 din judeţ, au optat, până miercuri, pentru disciplina Religie. Părinții mai pot depune cereri pentru participarea copiilor lor la orele de religie până pe 6 martie.
„82.223 de elevi au făcut opţiuni pentru religie pînă pe 4 martie, din cei 93.989 care se încadrează. Părinţii pot depune cereri, în continuare, pînă pe 6 martie”, a declarat Mariana Drumea, purtător de cuvînt IŞJ Suceava.

La nivel naţional, 1.405.883 elevi din totalul de aproximativ 3.200.000 optaseră, până la finalul zilei de 3 martie, pentru disciplina Religie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că decizia Curții Constituționale privind desfășurarea orelor de religie este obligatorie, iar ministerul trebuie să găsească soluții în acest sens. „S-a avansat ideea să poziționăm în orar orele de religie la începutul și la sfârșitul programului. Această soluție nu rezolvă integral problema, deoarece norma unui cadru didactic este suficient de mare să nu-și poată permite să facă decât prima sau ultima oră”, a arătat ministrul. Potrivit acestuia, solicitările pentru ca elevii să urmeze ora de religie ar putea fi făcute de către părinți pentru un întreg ciclu de școlarizare, cu posibilitatea ca părintele să poată reveni asupra opțiunii. Ministrul Educației a amintit că decizia CCR privind orele de religie devine obligatorie pe data 9 martie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava