MOPAN Suceava

Potrivit unui studiu realizat de specialiştii de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, liceele cu specializările matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii sunt preferate de elevii suceveni de gimnaziu. Într-un sondaj realizat prin şcoli, 86 de elevi de clasa a VIII-a au răspuns că nu vor să-şi mai continue studiile.
Pentru a identifica liceele şi specializările spre care oresc să se îndrepte după finalizarea ciclului gimnazial, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava a realizat un studiu în rândul elevilor de clasa VIII-a. 6.963 de adolescenţi au răspuns întrebărilor chestionarului, iar dintre aceştia doar 124 s-au arătat nehotărâţi în legătură cu liceul sau profilul pe care ar dori să-l urmeze. Concluzia raportului întocmit de CJRAE Suceava arată că în topul preferinţelor adolescenţilor rămân liceele teoretice, iar în ceea ce priveşte specializările cele mai râvnite, acestea sunt reprezentate de matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii. În ceea ce priveşte specializările de la filiera tehnologică, cele mai multe opţiuni se îndreaptă spre domeniul mecanic, urmat de domeniul electric. Cât privesc serviciile, elevii şi-au exprimat interesul pentru domeniile economic şi administrativ, urmate de turism şi alimentaţie publică, dar şi industrie alimentară.
În municipiul Suceava, cei mai mulţi dintre elevii de clasa a VIII-a au declarat că vor alege Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. În Fălticeni, cei mai mulţi viitori liceeni vor opta pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, iar în Rădăuţi, cei mai mulţi viitori liceeni au declarat că vor să urmeze cursurile Colegiului Tehnic Rădăuţi. În Gura Humorului cel mai rîvnit este Colegiul „Alexandru cel Bun”. Analiza efectuată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională este realizată anual, rezultatele acesteia constituind baza fundamentării cifrei de şcolarizare a liceelor pentru viitorul an şcolar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava