Concert pascal
MOPAN Suceava

La Suceava a început, marţi, a IV-a ediţie a Campaniei ,,16 zile de activism împotriva violenţei şi respectarea demnităţii”. Campania este denumită DAR, adică Dăruieşte, Ajută, Respectă. Pe 25 noiembrie se marchează Ziua internaţională de luptă împotriva violenţei asupra femeii.

Realizată în cadrul parteneriatului dintre Comisia Judeţeană pentru Egalitate de Şanse, Asociaţia SEVA, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, campania a fost deschisă cu o conferinţă care a avut loc, la ora 14:00, la Prefectura Suceava, în Sala „Nicolae Labiş”. La final, reprezentaţii instituţiilor , Asociaţiilor şi ONG+urilor prezente au semnat un memoriu prin care solicităalcarea de bani în bugetul pe 2015 pentru acţiuni de prevenire a violenţei domestice. Memoriul este bazat pe prevederile Convenţiei de la Istanbul privind prevenirea şi combatarea violenţei împotriva femeilor şi violenţei domestice. România este unul dinter cele 24 de state semnatare ale Convenţiei.

Cele 16 zile de campanie sunt momente de reflecţie, pentru ceea ce înseamnă învăţarea şi trăirea drepturilor şi obligaţiilor, asumarea rolului de cetăţean într-o societate democratică. “Sunt 16 zile de activism împotriva violenţei şi respectarea demnităţii. Am numit campania <DAR>, adică <Dăruieşte. Ajută. Respectă>”, după cum a declarat Angela Zarojanu. Asociaţia SEVA, cu peste cinci ani de activitate, a derulat o serie de programe menite să promoveze egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, să crească rolul şi responsabilităţile femeilor în viaţa socială, să prevină şi să combată violenţa asupra femeii implicând atât societatea civilă, cât şi instituţiile administrative locale, regionale şi naţionale. “Am reuşit să ne aliniem şi să susţinem eforturile tuturor instituţiilor publice locale cât şi ale ONG-urilor în integrarea socială a diverselor categorii sociale expuse riscului de marginalizare, în prevenirea comportamentelor agresive manifestate asupra femeilor şi, nu în ultimul rând, am reuşit să promovăm egalitatea de şanse şi non-discriminarea în viaţa comunităţii sucevene”, a arătat Angela Zarojanu.  În cadrul întîlnirii, Mirela Florea, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială a prezentat un studiu despre situaţia femeilor şi a bărbaţilor în poziţii de decizie în administraţia publică centrală, iar Ileana Iacob, inspector principal de poliţie la IPJ Suceava a vorbit despre aspecte ale dinamicii infracţionalităţii din sfera intrafamilială la nivelul judeţului Suceava. Florin Tărnăuceanu, supervizor DGASPC Suceava, a prezentat Proiectul UNICEF „Nici un copil invizibil, impact la nivel comunităţii”. Pe 25 noiembrie se marchează Ziua internaţională de luptă împotriva violenţei asupra femeii.

A început campania „Dăruieşte, Ajută, Respectă”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava