Concert pascal
MOPAN Suceava

Administraţia judeţeană a finalizat programul proiectului „Paştele în Bucovina 2015”. Evenimentele vor începe pe 23 martie a.c., cu o expoziţie de desene şi picturi intitulată „Paştele în imaginaţia copiilor”, care va fi deschisă până în data 3 aprilie la Biblioteca „I.E. Torouşiu” din oraşul Soca. Printre evenimentele organizate în perioada Sărbătorilor Pascale în judeţul Suceava se numără şi Festivalul concurs naţional de muzică corală religioasă ortodoxă care va avea loc la căminul cultural din Fundu Moldovei în data de 29 martie, dar şi Târgul de Paşte din Gura Humorului, care va avea loc în data de 31 martie. În perioada 29 martie – 19 aprilie a.c., la Muzeul Ouălor Încondeiate din comuna Vama, de la oraele 10:00 şi până la 18:00, vor avea loc demonstraţii de încondeiat ouă. De asemenea, joi, 2 aprilie a.c., de la ora 17:00, la Casa de Cultură din Rădăuţi va avea lor concertul de muzică religioasă „Ofrandă la poalele Crucii”. Târgul de Paşte din Suceava va fi deschis în perioada 4 – 19 aprilie a.c. pe esplanada din centrul municipiului.

Pe 4 aprilie a.c., de la ora 19:30, la Auditoriumului Joseph Schmidt al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc un concert de paşte susţinut de Grigore Leşe. În programul „Paştele în Bucovina 2015” este inclus şi Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate care va avea loc duminică, 5 aprilie a.c., în comuna Ciocăneşti.

De luni, 6 aprilie a-c- şi până pe 10 aprilie a.c. vor fi „deschise” şi drumurile ouălor încodeiate, turiştii având la dispoziţie patru rute care includ localităţi cu tradiţie în acest meşteşug.

Pentru noaptea de înviere, turiştii sunt invitaţi să participe la slujbele care se oficiază la toate bisericile şi mănăstirile din judeţ, fiind evidenţiată „Învierea din adâncuri” care va începe la ora 23:00 în Capela Sfânta Varvara din Salina Cacica.
În prima zi şi a doua zi de Paşte, pe 12 şi 13 aprilie a.c. se vor organiza concursuri de ciocnit ouă, în localităţi precum Mănăstirea Humorului, Calafindeşti sau Comăneşti. Programul „Paştele în Bucovina 2015” se va încheia duminică, 19 aprilie 2015, cu un concert de paşte intitulat „Lumina Învierii”, car va avea loc de la ora 17:00 la Casa de Cultură şi la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” a Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava