MOPAN Suceava

Administraţia judeţeană suceveană a stabilit programul pentru ediţia din 2014 a proiectului „Crăciun în Bucovina”. Evenimentele din cadrul acestui proiect vor începe pe 1 decembrie 2014, când vor fi deschise Târgurile de Crăciun cu produse tradiţionale de pe esplanada Casei de Cultură din Suceava şi de la Shopping City Suceava. Cele două târguri vor fi deschise zilnic, între orele 10:00 şi 17:00, până pe data de 10 ianuarie 2015. În perioada 10 – 20 decembrie 2014, sucevenii şi turiştii care vor vizita judeţul vor putea participa la manfiestările „Colindaţi muzeele!”, concertele de colinde urmând să fie susţinute de copii de la şcolile din judeţ la Muzeul de Ştiinţele Naturii şi hanul Domnesc din Suceava. Un alt eveniment este programat în data de 14 decembrie a.c. la Biserica Romano – Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, acolo unde începând cu ora 19:30 va avea loc un concert susţinut de Grigore Leşe. Apoi, pe 18 decembrie va fi marcată „Ziua Minorităţilor”, evenimentele organizate cu acest prilej urmând să aibă loc la Consiliul Judeţean, acolo unde va avea loc simpozionul „Interculturalitatea – realitate a convieţuirii interetnice în judeţul Suceava”, dar şi la sala Dom Polski, unde va fi organizat un spectacol artistic al minorităţilor. Înainte de Crăciun, în ziua de 22 decembrie a.c., între orele 17:00 şi 19:00, pe esplanada Casei de Cultură va avea loc concertul de colinde „Asta-i sala lui Crăciun”, susţinut de grupuri folclorice din întreg judeţul. Tot în data de 22 decembrie, de la ora 18:00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii va începe „Noaptea cea mai lungă”. Festivalul de datini şi obiceiuri de anul acesta va avea loc anul acesta în data de 17 decembrie 2014, eveniment care va începe la ora 11:00 cu parada maştilor, care va avea loc pe traseul stadionul Areni – centrul Sucevei, iar de la ora 13:00, pe esplanada Casei de Cultură va începe spectacolul de datini.

De precizat că în cadrul ediţiei de anul acesta a „Crăciunului în Bucovina” vor fi organizate manifestări în majoritatea localităţilor din judeţul Suceava, turiştii având posibilitatea să participe la spectacole de colinde, de datini şi obiceiuri, la baluri ale gospodarilor, dar şi la un teatru popular, intitulat „Ştefan cel Mare”, care va avea loc la Mănăstirea Putna în data de 26 decembrie, de la ora 12:00.

Administraţia judeţeană a stabilit manifestările din proiectul „Crăciun în Bucovina 2014”, 7.0 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (4 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava