MOPAN Suceava

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a unui angajat al BRD Vatra Dornei, Bogdan – Vasile Gheorghievici pentru săvârşirea infracţiunilor de „delapidare” şi „fals în înscrisuri sub semnatură privată”.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, s-a relevat faptul că în perioada 27 iulie 2010 – noiembrie 2011, în calitate de consilier clientelă persoane fizice la B.R.D. – Groupe Societe Generale S.A., Agenţia Vatra Dornei, profitând de faptul că avea acces la sume de bani pe care le administra în numele clienţilor B.R.D., precum şi a faptului că putea acorda credite bancare pentru persoane fizice, Bogdan – Vasile Gheorghievici a transferat diferite sume de bani din conturile clienţilor băncii care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienţilor cărora le erau aprobate credite, în conturile altor clienţi (pentru care deţinea card-uri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau card-uri ce le elibera pe numele diferiţilor clienţi fără cunoştinţa acestora). De asemenea, suceveanul a întocmit „în fals” ordine de plată, după care, sumele de bani le-a retras, „fără drept”, de la ATM – uri, folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienţi ai băncii, fără ca să aibă acceptul titularilor. Astfel, Bogdan – Vasile Gheorghievici şi-a însuşit pe nedrept sumă totală de 34.330 lei, efectuând un număr de 41 de retrageri, fără drept, de la ATM-uri, cu ajutorul unor carduri bancare ce nu erau emise pe numele său, şi a efectuat în perioada decembrie 2010 – septembrie 2011, un număr de 34 transferuri, (folosindu-se de 34 ordine de plată pe care le-a falsificat). Suceveanul a mai întocmit, în fals, şi un număr de 9 „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”, în baza cărora a obţinut card-uri pe numele unor clienţi, totalizând astfel, un număr de 43 acte materiale ale infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Instanta de judecată a fost sesizată cu privire la necesitatea anulării actelor false, respectiv cele 34 de ordine de plată şi 9 „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”, aflate „în original” la dosar şi care au fost întocmite „în fals”.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei. „Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă semnat de prim procurorul Lucian Stănescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava