MOPAN Suceava

Declaraţia politică făcută astăzi de liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, cu privire la situaţia din USL:
„Încă de la început vreau să anunţ că aceasta este o declaraţie de presă a deputatului Băişanu Ştefan Alexandru, iar tot ceea ce voi spune este strict părerea mea. Părerea cetăţeanului Alexandru Băişanu, părerea liberalului Alexandru Băişanu, părerea unui membru al USL. Această declaraţie vine în urma unui lung proces de evaluare, reevaluare, gândire, regândire a tot ce se întâmplă pe eşicherul politic la nivel înalt în România. Vreau să spun că mi-a luat ceva timp până să dau frâu liber gândurilor mele. Şi o fac pentru că sunt indignat. Indignat că la nivel naţional 5 – 6 – 10 oameni, 10 tovarăşi hotărăsc soarta României fără a se gândi prea mult la consecinţele actelor lor. O fac pentru că la Bucureşti se întâmplă lucruri. O fac pentru că la Bucureşti unii se trezesc vorbind peste noapte după ce confundă realitatea cu somnul raţiunii. Le spun bună dimineaţa acestor domni, îi rog să se spele pe ochi şi să coboare în stradă să vorbească cu România. Vor înţelege acolo că USL a fost construit nu pentru ca pentru PSD să câştige alegerile din 2012 după o pauză în care nu au mai câştigat de unii singuri alegeri, după ce Ion Iliescu a ieşit la pensie. USL a fost creat pentru ca românii să vadă România guvernată. Pentru ca românii să vadă o echipă puternică, formată din oameni inteligenţi, din oameni care îşi doresc să-şi sacrifice timpul forţa şi munca în interesul acestei ţărişoare. În realitate, după ce au votat demnitate primesc trădări de cabinet. Stau şi mă întreb cât va mai rezista acest popor votând una albă şi imaculată şi primind o cenuşăreasă.
Concret, a fost creat USL, au fost negociate lucruri pentru ca Româna să poată fi guvernată în mod real. Repet, au fost negociate lucruri pentru că atunci când intră în parteneriat mai multe persoane, darămite mai multe partide avem nevoie de negocieri. Aceste negocieri nu s-au purtat între Ponta, Crin Antonescu, Voiculescu etc. S-au purtat prin oamenii de vârf ai partidului între doctrine, ideologii, între cea de stânga şi cea de dreapta. Finalul trebuia să fie unul corect. Rezultatul trebuia să fie cel votat de români. O alianţă aşa cum funcţionează în Germania între stânga şi dreapta, în care membrii acestei alianţe să se respecte reciproc şi să respecte cuvântul dat şi palma bătută în momentul la început.
Concert, ce am observat că se întâmplă astăzi? Şi vorbeşte nu doar politicianul Alexandru Băişanu, ci şi profesorul universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice de la Universitatea Suceava. Se întâmplă că în afară de poate sute de mii de membri simpli, oneşti şi corecţi din PSD, PNL, PC, la Bucureşti câţiva băieţi, câteva capete luminate, după un an jumătate, plus încă un an – doi de muncă vor să arunce în aer o alianţă de bun simţ şi respect pentru cetăţenii României. Şi mai concret, am văzut un PSD care a aruncat în aer o construcţie moartă din faşă, PP-DD. Un PSD care a preluat majoritatea deputaţilor PP-DD. Şi când PSD, şi vorbesc de câţiva oameni de acolo, au văzut că au majoritatea aritmetică în Senat, în Parlament în general, unii gânditori au hotărât prin vocea domnului Dragnea că PSD formând acel USD poate guverna singur România. Domnule Dragnea, cu tot respectul pe care vi-l port vă anunţăm că aţi dat în gard două mari proiecte care puteau fi realizate în România doar în această ipostază de mare şi maximă majoritate cu care România nu se va mai întâlni foarte mult timp, descentralizarea şi regionalizarea.


Domnul Dragnea care seamănă foarte bine cu Viaceslav Molotov, fostul ministru de externe stalinist. Care a făcut, a împărţit şi a dus lupte politice majore care au schimbat cursul întregii lumi. Cei doi seamănă nu numai ca acţiune, ci şi ca fizic.  Şi îl salut pe domnul Dragnea, sau pe domnul Molotov, nu mai ştiu pe care dintre ei, şi îi spun că molotovul ca exploziv a fost folosit în războaie mondiale, nu în relaţia dintre parteneri.
Observ că unii lideri PSD încep să semene din ce în ce mai mult cu Traian Băsescu. Unii tovarăşi pentru că şi Traian Băsescu tot tovarăş era înainte de ’89, stăteau la rând, la coadă, şi noroc că a venit Revoluţia şi comuniştii serioşi de atunci au lăsat locul comuniştilor de mâna a treia. Pentru că ăştia conduc România în momentul de faţă.
La fel cum PNL a adus la guvernare un PD a lui Traian Băsescu cu doar 6%, la fel cum Traian Băsescu a încercat să scoată PNL de la guvernare, aşa încearcă şi domnul Molotov, şi el este doar o voce a unui grup de interese, să scoată PNL de la guvernare. În opinia mea este o mare greşeală pentru că nu ne respectăm cuvintele date. PNL în această alianţă a fost partidul care a susţiut din răsputeri această uniune. Nu a greşit cu nimic, ba din contră, şi-a călcat tot timpul peste orgolii. A renunţat la negocierile iniţiale, vezi ministrul de externe, pactul de coabitare dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu, vezi procurorii care au fost puşi de domnul Ponta şi Traian Băsescu, şi nu de către ministrul justiţiei. Vezi multe alte lucruri. Vezi modul în care PSD construieşte o altă alianţă cu doi parteneri care se zbat să prindă pragul de 2% împreună, renunţând la un partid de 25% care şi-a lăsat urme corecte, pozitive, cu plus, în dezvoltarea României, de peste 135 de ani. Nu cred că PSD trebuie să gândească între PNL, PC şi UNPR. Această majoritate zdrobitoare în Parlamentul României trebuie să asigure forţa Guvernului şi forţa celor trei mari partide, patru, cinci, caa Luca şi Matei, sau câte or mai intra pentru a asigura lucruri cu adevărat importante pentru dezvoltarea României moderne.
Fac un apel la raţionalitatea unora dintre colegii noştri din PSD şi sper că vor înţelege până la urmă cât de importantă este această uniune, USL.
Dacă mă întrebaţi ce am făcut noi liberalii o să transmit foarte simplu. PNL a vrut să-şi schimbe câţiva miniştri din Guvernul negociat deja, pe posturi deja negociate, pe posturi pe care le-am deţinut, pentru a aduce plus valoare guvernării. Am vrut să aducem în Guvernul României pe cel mai performant primar al României, pe Klaus Iohannis. Neamţ riguros care a adus Sibiul în Europa cu mult timp înainte ca România să fi intrat în Uniunea Europeană. Am vrut să mai schimbăm şi alţi miniştri pentru că ne-a dorit ca doctrina şi ideologia liberală, cea în care nu omorâm populaţia  cu taxe, cea în care dăm şanse celor care vor să muncească în România să poată câştiga cu adevărat şi să-i poată sprijini şi pe cei nevoiaşi să se întâmple.
Ce am primit în schimb? Domnul Dragnea spunea că România şi Guvernul nu sunt de negociat. Păi nu negociem domnul Dragnea. Nu avem pentru ce negocia pentru că nici un membru PSD nu poate să influenţeze hotărârile PNL. Arătaţi-mi carnetul de liberal domnule Dragnea şi vă invităm în Biroul Politic Naţional al PNL să ne povestiţi dumneavoastră cum stăm cu Perestroika. Noi nu cerşim. Noi ne-am câştigat acest drept. PNL şi liberalii în general nu sunt chiriaşi în Guvernul acesta. Nu sunt chiriaşi ai României. Sunt oameni responsabili care şi-au asumat o serie de lucruri pe care vrem să le ducem la bun sfârşit. PNL nu va fi partidul care va greşi primul în această relaţie. În opinia mea zic că am înghiţit multe. Nu de la PSD, ci de la câţiva din PSD. Şi este normal să ne oprim aici, să ne spălăm pe ochi şi să revenim la ideea iniţială. România trebuie guvernată. Şi dacă PNL hotărăşte să-şi schimbe miniştrii, PSD nu are sub nici o formă vreun drept să comenteze, sau să se opună lucrurilor acestea, precum nici noi nu am făcut niciodată lucrul acesta când a venit vorba de miniştri PSD. Nu am cerut nimic în plus, ci am cerut doar demnitate şi posibilitatea de a merge mai departe.
În ceea ce priveşte relaţia cu PC-ul, Dumnezeu să mă ierte. E un partid e oameni serioşi, responsabili. Cunosc foarte mulţi membri PC la Suceava. Când spun foarte mulţi spun vreo 10, dar în fine… sunt toţi.
Dacă mă întrebaţi pe mine dacă domnul Daniel Constantin merită denumirea de vicelider am să vă spun că la 2% poţi fi viceprimar la Marginea dacă ai făcut un joc politic acolo şi ţi-ai cumpărat voturile consilierilor din comună. Dacă mă înterbaţi pe mine, cei care au luptat cu adevărat pentru ca Băsescu şi PDL să plece de la guvernare vă spun eu cine sunt: cei de la Antena 3, Antena 1. Şi dacă mă întrebaţi pe mine cine ar merita cu adevărat un post de vicelider vă dau eu câteva nume şi vorbesc foarte serios aici. Mircea Badea, domnul Gâdea, doamna Dana Grecu, domnul Radu Tudor. Ăştia sunt oamenii care cu adevărat ar putea merita pentru că s-au bătut timp de 5 – 7 – 9 ani cu PDL. Îl întreb acum pe domnul Dragnea. Domnul Dragnea de ce în 2011 – 2012 nu ne spuneaţi că puteţi guverna România singuri? De ce aveaţi nevoie atunci de USL? Când ne-aţi minţit pe noi românii, nu doar pe noi liberalii? Atunci sau acum? Nu e corect din mai multe puncte de vedere, care fie vorba între noi le ştie tot românul. Am să vă spun concret că vă aflaţi domnule Dragnea, şi echipa din spatele dumneavoastră într-o mare eroare făcând confuzie între un partid de 25% şi unul de 2%.
Consider că e important să nu negociem lucruri pe care le-am negociat deja. Şi e important să nu inducem opiniei publice ideea că PSD e partidul drept, iar PNL e un partid care vrea mai mult decât poate duce. Nu e aşa.
Mă gândeam că pe noi liberalii istoria ne va condamna la un moment dat pentru că suntem partidul care a adus la guvernare PD-ul cu Traian Băsescu, şi ne pare rău pentru asta, şi acum PSD, şi nu ne dorim să ne pară rău din acest motiv. Prin urmare vă cer domnilor Dragnea, Sârbu să înţelegeţi că România îşi doreşte USL nu pentru unul sau altul din partide, nu pentru interesele meschine ale unuia dintre noi, ci pentru ca România să fie cu adevărat guvernată. Vă aşteptăm deci cu braţele deschise, cu raţionalitate şi înţelepciune să dăm un semnal de respect faţă de alegători, faţă de români, care aşteaptă cu adevărat că această ţară să fie guvernată şi nu îşi mai doreşte să vadă discuţii anoste, egoiste, prin cabinetele întunecate acolo unde 4 – 5-6-10 oameni hotărăsc singuri destinele României.

Băişanu îl compară pe Dragnea cu Viaceslav Molotov. Liderul PNL Suceava crede că Badea, Gâdea sau Radu Tudor ar merita un post de vicelider la USL, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava