Concert pascal
MOPAN Suceava

BBC Knowledge va difuza luni, 13 octombrie, de la ora 23:00, seria documentară Factomania ce oferă, prin intermediul unor experiențe explozive, istorisiri animate sau cascadorii ciudate, explicații pentru cele mai intrigante realităţi înconjurătoare.

În fiecare episod, gazdele emisiunii, Dominic Byrne (domnul Curiozitate), Fran Scott (Îndrăznețul experimentator) și Greg Foot (Cercetătorul diabolic) dezvăluie răspunsurile la întrebări precum: ,,de ce se găsesc două mii de tulpini de de bacterii în burta unui om?”, ,,de ce vikingii sunt considerați primii metrosexuali ai lumii?”, ,,cum se face că berea se află la temelia civilizației?” sau ,,cum se contruiește un hoverboard?”. Competiția dintre cei trei oameni de știință pentru prezentarea celor mai multe informații într-o manieră cât mai distractivă oferă cadrul antrenant de elucidare a unora dintre cele mai mari mistere ale lumii.

Astfel, Dominic Byrne călătorește în Egiptul Antic pentru a descifra hieroglifele, dezvăluie identitatea spionului german care a fost sursa de inspirație a personajului James Bond și realizează un ghid animat despre cum se poate supraviețui ca gladiator, în condițiile în care în Roma Antică rata de supraviețuire în cazul acestora era de 10%. Fran Scott încearcă să explice ce este un ,,deja-vu” sau de ce creierul uman are o memorie de stocare de 2.5 mlioane de gigabytes, în timp ce Greg Foot își propune să descopere cel mai exploziv ingredient din bucătăria lui, să construiască o rachetă spațială și să testeze ce legumă poate fi utilizată ca cel mai periculos proiectil.

Seria documentară Factomania constituie o sursă de informație și amuzament, în combinație cu experimente, animații, tachinări și competiții, ajutând la formarea unei perspective corecte asupra fenomenelor care par uneori a fi de neînțeles.

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficţiune şi divertisment ştiinţific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe: de la natură şi ştiinţă până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noştri, animăm discuţiile şi conversaţiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.

Pentru mai multe informaţii despre lumea BBC Knowledge vizitaţi:

http://www.bbceurope.com/romania/

https://www.facebook.com/BBCKnowledgeRomania

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava