MOPAN Suceava

„Biblioteca, locuinţa sufletului meu” este numele unei campanii care constă în acţiuni de donare de carte pentru bibliotecile şcolilor din mediul rura. Acțiunea a început cu Şcoala Gimnazială Berchişeşti. Până pe 30 septembrie, toţi cei care vor să doneze cărţi pentru biblioteca şcolii de acolo sunt bine veniți.
Campania „Biblioteca, locuinţa sufletului meu” este organizată de Asociaţia SEVA Suceava, în colaborare cu Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Suceava, TIPO Lidana, Televiziunea Intermedia, Monitorul de Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Biblioteca Casa Corpului Didactic Suceava, Şcoala Gimnazială Berchişeşti.
”Vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în această campanie, pentru că singur niciodată nu poți face nimic. Am început această campanie la rugămintea doamnei directoare și a doamnei bibliotecare de la Școala din Berchișești pentru că au o sală de bibliotecă bine amenajată dar, din păcate, au destul de puține cărți. M-a sensibilizat lucrul acesta pentru că a început anul școlar, copiii nu au abecedare, mai merg la bibliotecă, nu au nici acolo cărți suficiente. Am început această campanie cu cîteva luni în urmă și, din păcate, a demarat destul de greu. Acum, odată cu începerea școlii, lucrurile au început să evolueze în sensul pozitiv. Am început campania trimițînd pe mail și prin sms afișul și detalii despre ce vrem să facem. M-am îndreptat prima dată spre instituțiile publice, apoi spre ONG-uri și persoane private, prieteni ai Asociației SEVA. Cel mai promt au răspuns persoanele fizice care au sunat și au spus că au pregătit cărți și vor să le aducă. Aș vrea să aduc în prim-plan două persoane: eleva Iasmina Răceanu, de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, care a pregătit un colet de cărți și vrea să meargă la școala din Berchișești să le ducă, și Daniela Stanciuc, cîștigătoarea concursului național ”Mihail Iordache”, absolventă a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, acum studentă în anul I la facultatea de Drept, care a pregătit, de asemenea, un colet de cărți pentru copiii din Berchișești. Facem acum un apel public către suceveni să vină măcar cu o carte pe care să o doneze pentru acest proiect, fie o carte din biblioteca personală, fie una cumpărată special pentru această campanie. Vreau să îi mulțumesc și directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, care a adus un colet mare de cărți, așteptăm și celelalte insituții publice să răspundă apelului nostru. Ni s-au mai alăturat pînă acum: librăria Cărturești, Cabinetul de Mediere Vasile Vargan, Asociația SEVA cu toți prietenii ei, Societatea Aquabanc prin Luminița Banc, Societatea Scriitorilor Bucovineni. Pînă acum am strîns cam 400 de cărți, dar ne-ar mai trebui încă pe atîtea. Am rămas mirată de faptul că parlamentarii noștri, oamenii politici, nu au răspuns la această provocare. Am semnale că vor face donații de la Cătălina Vartic și de la Ioan Bălan. Îi așteptăm și pe ceilalți alături de noi pentru că a început școala. Dacă nu se dau bani suficienți bani de la Guvern pentru învățămînt, atunci fiecare dintre noi poate să-i ajute pe acești copii. Vreau să îi mulțumesc și doamnei Irina Mihăiuță pentru că a făcut acest frumos afiș al campaniei”, a declarat Angela Zarojanu, președintele Asociației SEVA Suceava.
Violeta Zenovia Țăran, primarul comunei Berchișești, a salutat această campanie și le mulțumește, anticipat, celor care vor dona cărți pentru biblioteca Școlii gimnaziale din localitate.
”Școala din Berchișești a fost recepționată în 2012, este dotată corespunzător cerințelor Uniunii Europene, însă am nemulțumirea că spațiul care este destinat bibliotecii școlare nu este dotat cu carte așa cum ne-am dori noi pentru copii. Manualele și cărțile existente în bibliotecă sunt destul de vechi, de aceia vreau să mulțumesc pentru această campanie. Sper să reușiți să le strîngeți într-un timp cît mai scurt și copiii să fie mulțumiți și într-adevăr să le fie de folos aceste cărți. Salut această inițiativă și mulțumesc din suflet, în numele meu, al Consiliului Local Berchișești, al școlii și copiilor din comuna Berchișești tuturor celor care vor face donații”, a declarat doamna Țăran.
Campania a început pe 1 mai și se va încheia pe 30 septembrie. Toţi cei care vor să doneze cărţi pentru biblioteca şcolii din Berchişeşti o pot face direct la şcoala din Berchişeşti, la sediul Asociaţiei SEVA (strada Mărăşeşti, nr. 7 A) sau la sediul Televiziunii Intermedia. Donaţiile vor fi însoţite de un tabel, în care se vor trece titlul şi autorul cărţii.

”Biblioteca, locuinţa sufletului meu”, campanie de donare de cărți pentru bibliotecile școlilor de la țară, 8.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava