Concert pascal
MOPAN Suceava

Cele mai performante companii sucevene din anul 2013 au fost premiate vineri seara în cadrul „Galei excelenţei în afaceri – Topul firmelor”, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava la Hotelul Conacul Domnesc din şcheia. La eveniment au fost prezenţi cei mai performanţi oameni de afaceri din judeţul Suceava, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul Ion Lungu, senatorii Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, precum şi alte oficialităţi sucevene. În cadrul topului firmelor au fost premiate companiile cu cele mai bune rezultate financiare de anul trecut.

Directorul CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat că pentru comunitatea de afaceri din Bucovina, „Gala excelenţei în afaceri” devenind unul de referinţă, constituind cartea de vizită a succesului şi a performanţei în afaceri.

Lucian Gheorghiu a subliniat că ediţia din acest an a reprezentat un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse cu greutăţile şi împlinirile ei. Pe de altă parte, Topul Firmelor reprezintă şi un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul în care s-a scurs, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

„Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere”, a spus Gheorghiu.

Pentru activitatea din 2013, în top au fost cuprinse un număr de 1.082 de firme din Județul Suceava ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate și punctaj. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor, s-a realizat în baza unei metodologii de către Comisiile pentru realizarea Topului Firmelor, constituite pe domeniile respective. Astfel, sunt prevăzute la nivel teritorial domenii ale Topului: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism. De asemenea, împărţirea domeniilor pe grupe de activitate s-a realizat în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate declarat pe propria răspundere a firmelor în situaţiile financiare anuale. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor au fost cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.

Tot în cadrul evenimentului de ieri seara, pe lângă Topul Firmelor, în cadrul Galei Excelenţei în Afaceri 2014 au mai fost acordate Trofee de Excelenţă şi Premii Speciale pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa şi competitivitatea, iar „abilitatea de a genera idei” şi creativitatea au fost considerate atribute extrem de importante, iar cei care au dovedit un înalt grad de creativitate în domeniul lor de activitate au fost distinşi cu Trofeul Creativității decernat de către reprezentanți ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci.

Lista firmelor care au obţinut premiile speciale şi trofeele de excelenţă în cadrul galei Excelenţei în afaceri 2014:

Trofee de excelență

Trofeul de excelență pentru creativitate – validat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci – UNIVERSITATEA “STEFAN CEL MARE” SUCEAVA

Trofeul de excelență pentru cea mai mare cifră de afaceri în anul 2013 – EGGER ROMANIA SRL RĂDĂUȚI

Trofeul de excelență pentru femeia manager a anului 2013 – Maria Mitocaru – ALEVIA SRL FALTICENI

Trofeul de excelență pentru managerul anului 2013 – Vasile Armenean – BETTY ICE SRL SUCEAVA

Trofeul de excelență pentru angajatorul anului 2013 – GRUPUL HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER SRL

Trofeul de excelență pentru 40 ani de activitate – BERMAS SA SUCEAVA

Trofeul de excelență pentru 20 ani de activitate – GENERAL CONSTRUCT SRL, FLAGA LPG SA, IACOB’S SRL, DENIS SRL, ECUATOR HOLDING SRL, BETTY ICE SRL, MARELBO PROD-COM SRL, TRUST ORIZONT SRL

Parteneri principali – VODAFONE ROMANIA, FLY MUSIC

Sponsori – BANCA COMERCIALA ROMANA, CARREFOUR SUCEAVA, AUTO SCHUNN SRL SUCEAVA, REAL HYPER MAGAZINE SRL SUCEAVA, RIO BUCOVINA SRL VATRA DORNEI, METRO CASH & CARRY ROMANIA, SELGROS CASH & CARRY

Premii speciale

Trofeele speciale pentru parteneriatul cu Camera de Comerț și Industrie Suceava în anul 2013 – DRU-PO SRL, NICOLIS PRODCOM SRL, ROSAR SRL, MOLDO MEX SRL, KILLER SRL, SAVCOM SRL, RAILEX SRL, MUȘATINII SA, AUTOSERVICE SRL, CALCARUL SA, CONFANA INDUSTRIES SRL, EURO MAST INDUSTRIES SRL, GLOBAL DESIGN SRL, LOIAL IMPEX SRL, MARELVI IMPEX SRL, SAMI PLASTIC SA, S.U.C.T. SRL, DAREX AUTO SRL, PRIMAGRA SRL, DORNA MEDICAL SRL, ADAMARIS SRL, COMPANIA DE CONSTRUCTII FEROVIARE SA, DORNA LACTATE SA, CONBUCOVINA SA, URSA MARE SRL, LOVERS SRL, IULIUS MALL SRL, PROMOART SRL.

 

CCI a premiat cele mai performante firme sucevene, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava