MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat vineri că pe Masivul Rarău vor fi organizate două evenimente noi, unul intitulat „Comorile Muntelui” şi o competiţie europeană de drift. Cătălin Nechifor a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi ministrul delegat pentru turism, Florin Jianu, precum şi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, şi vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Corina Martin.

Nechifor a spus că evenimentul „Comorile Muntelui” va avea loc în data de 13 august a.c., şi este organizat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu ANT, Grupurile de Acţiune Locală din judeţ. Cătălin Nechifor a spus că acest eveniment se va desfăşura pe ruta drumului judeţean Pojorâta – Rarău. Şeful administraţiei judeţene a spus că manifestarea este organizată şi pentru a marca finalizarea lucrărilor de modernizare şi asfaltare a drumului Rarău – Chiril.

Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că tot pe drumul judeţean Pojorâta – Rarău va fi organizată şi o etapă europeană de drift, eveniment care va avea loc în perioada 22 – 24 august 2014. „Din ceea ce mi-au spus cei care doreasc să organizeze acest eveniment în parteneriat cu Prefectura şi Consiliul Judeţean, acest traseu de coborâre montană ar fi ar fi undeva pe locul doi în România”, a declarat Nechifor.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a spus că un alt eveniment nou care va fi organizat anul acesta în parteneriat cu Grupurile de Acţiune Locală va fi şi unul intitulat „Tradiţii şi legende bucovinene”. Acesta se va desfăşura în al treilea week-end din luna septembrie, şi va avea loc în comuna Horodnic de Sus. „Aici vrem să construim un mic sat bucovinean, care să conţină gospodărie cu oameni care duc o viaţă tradiţională, aşa ca la noi în Bucovina”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a mai amintit că în cursul lunii august a.c., la Cetatea de Scaun a Sucevei vor avea loc evenimentele Festivalul Meşterilor Populari (1 – 3 august), Festivalul de Artă Medievală (14 – 16 august) şi Bucovina Rock Castle (21 – 23 august), iar la sfârşitul lunii, în perioada 30 – 31 august, la Aeroportul „Ştefan cel Mare” va avea loc a treia ediţie a mitingului aviatic organizat de Consiliul Judeţean.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava