MOPAN Suceava

Directorului Liceului Tehnologic Special Bivolărie, din oraşul Vicovu de Sus, Corneliu Ilisei Zubas, i-au fost aduse mai multe acuzaţii grave din partea consilierului judeţean PSD Virginel Iordache. Acesta din urmă a declarat în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Suceava că prin natura profesiei sale de profesor are o serie de informaţii cu privire la activitatea Liceului Tehnologic Bivolărie pe care ar dori să le verifice. „Dacă ele sunt adevărate, atunci sunt foarte grave”, a precizat Iordache. El a arătat că are informaţii că la clasele I-IV şi V-VIII nu se ţin orele cu materii opţionale. Mai mult, Virginel Iordache i-a cerut directorului liceului să-i spună dacă toate cadrele didactice de la această unitate de învăţământ au atestatul de pregătire teoretică şi practică în educaţia specială potrivit prevederilor Legii Educaţiei Naţionale. „Din informaţiile pe care le am nici dumneavoastră şi nici alte şase persoane nu deţin acest atestat. Iar dumneavoastră îi plătiţi în regim de cadru calificat, prejudiciind în acest fel bugetul Consiliului Judeţean. De asemenea, vă solicit domnule director ca numărul de elevi care funcţionează la clase să fie cel prevăzut de lege. Aveţi clase de liceu care funcţinează cu 15 elevi, sunt sub numărul prevăzut de normative”, i-a transmis consilierul PSD directorului Liceului tehnologic din Bivolărie.

Virginel Iordache a spus că „o altă problemă foarte gravă” este şi aceea că din banii Consiliului Judeţean s-au făcut investiţii în vederea amenajării cantinei liceului în aşa fel încât să se poată organiza nunţi, în condiţiile în care banii puteau fi folosiţi pentru amenajarea de toalete în clădirile în care învaţă elevii. „Nu este rău că aducem venituri proprii, între ghilimele, dar pot să spun că aceste venituri nu trebuie aduse în detrimentul actului educaţional. Am văzut că aţi făcut achiziţii de câteva sute de milioane de lei vechi mese rotunde, vedelă şi dotări pentru nunţi. De ce or fi trebuit rotunde nu ştiu”, a mai declarat Iordache. El l-a mai întrebat pe directorul liceului şi de ce a refuzat să semneze un program de finanţare în valoare de 29.000 de euro. Nu în ultimul rând Virginel Iordache l-a întrebat pe director cum este posibil ca la o unitate şcolară în care s-au investit circa 200.000 de euro în amenajarea unei ferme, în care se cresc şi vaci, elevii să primească lapte praf.
„Eu nu vreau să transform intervenţia mea într-un rechizitoriu. Sunt lucruri pe care nu le înţeleg, şi dumneavoastră în calitate de manager care utilitaţi fondurie Consiliului Judeţean cred că ar trebui să daţi explicaţii în faţa consilierilor. Nu am vrut să mă transform într-un acuzator, vreau doar să înţelegeţi că sunteţi pus acolo doar să respectaţi legea”, a mai spus consilierul PSD.

De asemenea, un alt consilier judeţean al PSD, Mihai Grozavu, a atras atenţia asupra faptului că există situaţii în care materialele aprobate în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Special Bivolărie ajuns să fie transmise cu modificări către administraţia judeţeană.
Faţă de acuzaţiile aduse de Virginel Iordache, directorul Liceului Tehnologic din Bivolărie a ţinut să precizeze doar că „ peste 99% din ce mi s-au adus ca acuze sunt falsuri”.
În apărarea acestuia a sărit un alt consilier PSD, Cristina Teodorovici, care este şi adunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. „Activitatea domnului director este evaluată de Inspectoratul Şcolar, nu de Consiliul Judeţean, pe partea de management. Pe partea financiară da, Consiliul Judeţean este obligat să facă audit financiar în fiecare an. Domnul Iordache a spus foarte frumos, aveţi foarte multe infortmaţii, dar nu ştiu de unde le aveţi”, i-a transmis Cristina Teodorovici colegului ei de partid. El a spus că la Liceul Tehnologic Bivolărie este în derulare o anchetă, începută în baza unei sesizări. Cristina Teodorovici a spus că dacă cineva vrea să afle informaţii reale despre ceea ce se întâmplă la această unitate de învăţământ trebuie să depună o solicitare oficială la Inspectoratul Şcolar. Teodorovici a găsit o explicaţie şi pentru faptul că elevii au primit lapte praf, precizând că „acolo a fost o revizie a fabricii de caşcaval şi probabil că s-a închis unitatea pe timpul reviziei”. Această afirmaţie l-a făcut pe consilierul PNL Cristian Irimie să se întrebe dacă pe perioada reviziei vacile din ferma de la Liceul din Bivolărie nu au mai dat lapte pentru elevi. În cele din urmă, la propunerea şefului administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, s-a luat decizia realizării unui audit la această unitate de învăţământ de către o comisie formată din consilierii Virginel Iordache, Cristina Teodorovici, Sorina Barbu, precum şi din specialiştii departamentului de audit din cadrul Consiliului Judeţean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava