Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Local Fălticeni a primit în administrare clădirea fostului consulat austriac din acest municipiu, care a funcţionat cu această destinaţie până în anul 1918. Decizia a fost luată în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Suceava, cu 27 de voturi pentru şi şase abţineri. Transferul acestei clădiri în administrarea municipalităţii fălticenene s-a făcut după ce primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a solicitat acest lucru în vederea realizării unui proiect de investiţii din fonduri guvernamentale sau europene. Prezent la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean, Cătălin Coman a ţinut să precizeze că în funcţie de domeniile de finanţare disponibile din partea Uniunii Europene, primăria intenţionează să promoveze un proiect pentru transformarea acestui edificiu într-o clădire de utilitate publice, cu destinaţia de centru de asistenţă socială sau centru cultural. El a precizat că Primăria Fălticeni are în buget fondurile necesare pentru eventualele studii necesare în vederea promovării unui proiect cu finanţare europeană în vederea reabilitării clădirii fostului consulat austriac, aflat în momentul de faţă într-o avansată stare de degradare.
„Primăria Fălticeni vrea să reabiliteze acestă clădire, cu păstrarea tuturor detaliilor existente. Deocamdată ne gândim să amenajăm fie un centru social, pentru copii sau bătrâni, fie un centru cultural”, a spus Cătălin Coman.
Declaraţiile primarului din Fălticeni au fost făcute după ce consilierul judeţean PNL Dan Dascălu a solicitat amânarea adoptării acestui proiect până în momentul în care primăria va prezenta un proiect concret cu ceea ce vrea să facă dn această clădire. „Îl apreciez foarte mult pe primarul Cătălin Coman că vrea să facă proiecte pentru reabilitarea acestei clădiri, însă nu a ataşat nici un document din care să reiasă ce vrea să facă acolo. Bugetul municipiului Fălticeni a fost aprobat, şi nu este prinsă nici o sumă pentru această clădire. Şi dincolo de iniţiativa lăudabilă a primarului din Fălticeni şi a acestei iniţiative, deocamdată vreau să vreau să fiu neliniştit, şi să mă abţin până când primăria anunţă ce vrea să facă acolo”, a spus Dan Dascălu. El a spus că în clădirea respectivă, situată pe strada Sucevei, a funcţionat prima şcoală de horticultură, dar şi sediul iniţial al Staţiunii Pomicole din Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava