Concert pascal
MOPAN Suceava

Corul de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava va reprezenta România, în perioada 4-9 iunie, la un prestigios concurs de muzică din Viena. Este vorba de Concursul Coral Internaţional „Franz Schubert”, care are sloganul „Sing’n’Joy”. Acest lucru va putea fi posibil numai dacă, până pe 24 aprilie, se vor achita toate costurile: pentru cazarea corului 10.280 de euro, pentru transport aproximativ aproximativ 2.000 de euro, iar pentru costumele fetelor cam 1.000 de euro. „Deja am trimis firmei organizatoare un avans de 3.500 de euro, bani adunaţi de la părinţi. Costumele sunt în lucru şi au fost achitate cu bani din sponsorizări. Avem promisiuni de la autorităţile locale că ne vor ajuta să ajungem la acest concurs, mai ales că reprezentăm România. 24 aprilie este termenul limită până la care trebuie să trimitem toţi banii”, a menţionat preotul Lucian Tablan, coodonatorul corului. Potrivit acestuia, cei care doresc să sprijine participarea Corului de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” la Concursul Coral Internaţional „Franz Schubert” din Viena pot suna la numărul de telefon 0756 435 923, la care răspunde preotul profesor  Lucian Tablan.

Anul trecut, corul „Ciprian Porumbescu” a obţinut locul I la etapa naţională a Olimpiadei de Muzică Corală, astfel s-a calificat pentru a participa, anul acesta, la Concursul „Franz Schubert. Este cel mai important concurs coral internaţional, deschis mai multor tipuri de coruri: de copii, de femei, de voci egale şi mixte.

Corul sucevean, format din 39 de eleve ale Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, din clasele VII – XII, speră să impresioneze la Viena, unde va participa la categoria cor de fete, cu vârsta sub 19 ani. Fetele vor interpreta în concurs mai multe piese din repertoriul românesc, printre care „Floare albastră”, de Vasile Spătărelu, „Brâul amestecat”, de Pretorian Vlaiculescu, „Mugur, mugur, mugurel”, de Grigore Macovei.

Corala „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare” a luat fiinţă în urmă cu 4 ani, la iniţiativa preotului Tablan şi a profesorului Dan Popescu, directorul colegiului. „Ne bucură sprijinul oferit de profesorii şi directorul colegiului, profesorul Dan Popescu, cu atât mai mult cu cât nu este un liceu de muzică, vocaţional, ci este unul teoretic. Avem şi sprijinul părinţilor, ceea ce înseamnă foarte mult, mai ales că sunt mari costurile acestei călătorii”, a explicat dirijorul corului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava