Concert pascal
MOPAN Suceava

La finele primei părți a sezonului regulat al seriei est a Diviziei A2 de volei masculin, formația CSM Suceava pregătită de profesorul Victor Pancu, se află pe locul secund. Deși a avut ca obiectiv promovarea tinerilor și continuarea tradiției voleibalistice la Suceava, echipa suceveană a reușit un bilanț bun, de cinci victorii și două înfrângeri.
Poate că s-ar fi putut și mai mult, dar două lucrurie esențiale sunt pozitive pentru sportul din orașul Suceava. În primul rând trebuie ținut cont de faptul că formația locală CSM este alcătuită în proporție covârșitoare din suceveni. Gruparea pregătită de profesorul Victor Pancu s-a străduit să-i facă pe jucătorii cu mare experiență, ca Huțuleac, Sasu, Orășanu, Pietrariu sau Giurcă să continue să evolueze pentru orașul în care s-au născut și a oferit o șansă celor mai tineri care încheie junioratul la LPS să aibă unde să joace. Mai mult, CSM Suceava a fost un loc unde juniorii care s-au remarcat la CSȘ ”Nicu Gane” Fălticeni au putut să se afirme. CSM Suceava reprezintă în eșalonul secund, dacă vreți, un fel de Athletic Bilbao în fotbalul spaniol, o grupare care pune accent pe mândria de a reprezenta locul de baștină.
Al doilea lucru demn de remarcat este faptul că echipa de volei CSM Suceava a avut continuitate la ”timonă”. În 2014 s-au împlinit 45 de ani de când profesorul Victor Pancu se află în slujba voleiului sucevean ca jucător și apoi antrenor. Alături de el, antrenorul sucevean l-a avut pe unul dintre cei mai respectați oameni din lumea sportivă din acest municipiu, doctorul Traian Căldare. CSM Suceava are un lot echilibrat și omogen, dar pentru a putea accede în primul eșalon valoric, s-a putut vedea în anii trecuți, are nevoie de sprijin și de câțiva jucători de top.
”În primul rând trebuie să mulțumesc Consiliului Județean, Consiliului Local și Primăriei Suceava și clubului CSM pentru susținerea acordată. Nu trebuie să-i uităm sub nicio formă pe cei care, din dragoste pentru volei ne-au fost alături, Eugen Girigan și Dumitru Popescu de la SUCT Suceava.
Trebuie să acordăm gratitudinea noastră unor sportivi remarcabili ca Andrei Sasu, Robert Pietraru, Lucian Huțuleac sau Tudor Orășanu, care au ales să continue să joace pentru orașul în care s-au născut și în care au descoperit tainele acestui joc. Alături de ei s-au remarcat tineri ca Gontariu, Andone, Amariei sau Tanasă, tineri care au de la cine învăța. Dintre ”veteranii” echipei CSM Suceava nu trebuie să-i omitem pe Andrei Giurcă, un jucător care a răspuns de fiecare dată chemărilor noastre în pofida serviciului său solicitant și Ștefan Ștefură care, deși nu este localnic, este un sportiv echilibrat care oferă calm și încredere atunci când evoluează.
Am avut o primă partea sezonului bună, în opinia mea, jucătorii noștri au arătat încă o dată că sunt valoroși și capabili. Nu am putut sta în fața unor echipe ca Tricolorul Ploiești sau Știința Bacău, echipe în care s-a investiti mult și la care joacă voleibaliști de Divizia A1. Mă bucur că echipa noastră continuă cu modestie să urmeze tradiția glorioasă a voleiului sucevean” a declarat profesorul Victor Pancu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava