MOPAN Suceava
Galerie foto174 poze în acest set

Sărbătoarea roadelor a încheiat  Zilele Culturii Polone manifestare care a ajuns la a 16-a ediție. Dozynki cum se spune în polonă la sărbătoarea roadelor s-a desfășurat în localitatea Solonețu Nou, comuna Cacica, acolo unde a fost prezentă toată suflarea satului dar și președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul sucevean Ghervazen Longher, reprezentanți ai Senatului Poloniei, ai Ambasadei Poloniei la București, primarul comunei Cacica, Elena Boloca precum şi o delegaţie din localitatea poloneză Zakopane.

Oamenii au participat mai înâi la Sfânta Liturghie unde s-au sfinţit pâinile şi cununile și s-au depus daruri în biserică după care au vizitat standurile  cu roadele caracteristice nu doar comunităţii poloneze din România, ci şi altor naţionalităţi, cum ar fi români, ucraineni sau germani, dar şi a unor regiuni din Polonia invitate la această manifestare, respectiv Malopolska, Podkarpacie şi Zakopane.

Standurile au fost amenajate la Casa Polonă din Solonețu Nou acolo unde organizatorii au pregătit un picnic și un program folcloric susținut de formații locale. Cei prezenți la Sărbătoarea roadelor au putut degusta diverse preparate din carne de porc, tocană de legume, zacuscă, plăcinte, prăjituri, dulcețuri, dar și băuturi precum vin, țuică sau afinată, toate preparate în gospodăriile localnicilor.  De menționat că oaspeții au fost aduși la Sfânta Liturghie în căruțe și trăsuri trase de cai arătoși drumul fiindu-le deschis de un grup de călăreți în costume tradiționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava