MOPAN Suceava

Fondatorul Universității Royal Medical din Amman, Iordania, Dr. Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon, a primit astăzi cel mai înalt titlu onorific al Universității „Petre Andrei” din Iași, respectiv Doctor Honoris Causa al Senatului universitar, prilej cu care s-a încheiat și un parteneriat academic între cele două instituții.
Prof.univ.dr. Florin-Daniel Șandru, Președintele Senatului Universitar, a deschis ședința de plen în care a prezentat singurul punct de pe ordine de zi, respectiv acordarea titlului de Doctor Honoris Causa.
„Începând de anul trecut Universitatea „Petre Andrei” din Iași și-a reformat strategia instituțională spre noi piețe și orizontori pentru că piața academică din România este ca și secată. Este de datoria noastră, a echipei de management a instituției, să căutăm noi parteneri și să mergem spre alte țări, nu doar spre cele europene. Intenția domnului Dr. Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon nu este doar de a se plimba la Iași. Domnul Rector și Departamentul de Relații Internaționale, de la instituția din Amman, au cercetat universitățile de învâțământ cu care ar putea încheia parteneriate și ne-au transmis că au căutat o universitate dinamică și prezentă în comunitatea locală, așa cum este UPA. Ne-au rugat să facem un parteneriat care să nu fie doar pe hârtie și să avem o colaborare productivă între comunitatea academică de la UPA și cea de la Royal Medical  University din Amman. Deja s-a pus bazele unei vizite, în cursul anului viitor, la instituția noastră pentru a demara programe de studiu în limba română și engleză, atât la universitatea ieșeană cât și în Iordania, a declarat Prof.univ.dr. Doru Tompea.

Propunerea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa  domnului Dr. Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon a venit din partea Facultății de Drept, iar decanul, Prof.univ.dr. Cristian Bocancea, a dat citire referatului.
„Din punctul de vedere al instituției noastre, meritele cele mai importante ale D-lui Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon, care justifică acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, țin de activitatea sa de fondator, rector și președinte al mai multor instituții de învățământ superior din Orientul Apropiat și Mijlociu. Astfel, este Președinte fondator al Universității Regale de Științe Medicale din Amman (Iordania), Președinte fondator al Universității Internaționale Dar Al-Salam din Sanaʼa (Yemen), Președinte al Universității Internaționale de Științe și Tehnologie din Damasc (Siria). D-l Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon a mai fondat și a prezidat, în perioada 1999-2003, Universitatea Shatt Al-Arab din Basra (Irak)”, se arată în referatul facultății.
Laudatio a fost realizat și prezentat de către Dr. Earar Kamel, Președintele Centrului Cultural Arab,  și care a punctat faptul că în decursul activității sale, Dr. Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon, a fondat mai multe universități în țările arabe, a fost ministru, secretat de stat al facerilor Externe ș i fost ministru și secretar de stat la Ministerul Educației. Este fondatorul Universității Royal Medical din Amman, Iordania.
Dr. Abd Al-Majed Abd Al-Hadi Al-Saadon a mărturisit că a venit cu multă deschidere la UPA și a mulțumit instituției pentru căldura cu care a fost primit. „Am auzit de UPA de la prieteni apropiați care mi-au spus că este o universitate renumită în Uniunea Europeană și în România. Cei peste 100.000 de absolvenți sunt dovada calității actualui academic de la instituția dumneavoastră, motiv pentru care am ales să încheiem un astfel de parteneriat, prin care să ne extindem activitatea didactică, conform legislației în vigoare. Vă mulțumesc pentru că m-ați făcut membru pe viața în comunitatea academică de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași”, a conchis acesta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava