MOPAN Suceava

Ministrul dezvoltării regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat că mai mult de jumătate dintre localităţile judeţului au obţinut finanţări pentru proiecte de dezvoltare. Dragnea a fost prezent vineri seara la o întâlnire cu primarii suceveni, la care au participat şi şeful adminsitraţiei judeţene Cătălin Nechifor şi prefectul Florin Sinescu, vicepremierul declarând că proiectele aprobate au fost solicitate de primari la ultima întâlnire pe care a avut-o cu ei. „am vrut să vin neapărat aici pentru a pune în practică o parte din discuţiile avute data trecută. Şi vreau să aveţi garanţia că orice vorbiţi cu noi, cei din Guvern, ne respectăm angajamentele. Şi pentru aceasta nu ţinem cont de culoarea politică a primarilor”, a spus Dragnea.

El a arătat că un prim lot de proiecte vor fi finanţate prin Compania Naţională de Investiţii, fondurile urmând să ajungă în 18 localităţi ale judeţului Suceava pentru începerea sau finalizarea lucrărilor deja demarate la căminele culturale. „Este o primă tranşă de cămine culturale finanţate. Noi sperăm să finalizăm acest program prin a finanţa cel puţin un cămin cultural în fiecare localitate din România”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.

Pe lângă aceste proiecte, el a făcut referire la o investiţie care va fi finanţată în vederea construcţiei unei săli de sport de 180 de locuri în comuna Dumbrăveni. Tot prin Compania Naţională de Investiţii se vor finanţa şi proiectele pentru refacerea şi consolidarea barajului de la Mănăstirea Dragomirna şi reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Câmpulung Moldovenesc, cu o valoare de 12 milioane de lei.

Dragnea a spus că în urma transferării a 240 de milioane de euro la Programul Operaţional Regional pentru continuarea lucrărilor la şcoli începute în anii precedenţi şi nefolosite, în judeţul Suceava vor fi finanţate investiţii la unităţi de învăţământ din Liteni, Siret, Volovăţ, Capu Câmpului, Dumbrăveni, Bălăceana, Horodnic de Sus, Gălăneşti, Zamostea şi Vultureşti.

Liviu Dragnea a arătat că tot tot din aceste fonduri s-au aprobat pentru finanţare proiectele pentru campusul şcolar de la Liceul cu Program Sportiv şi finalizarea sălii de sport a Colegiului „Ştefan cel Mare” din Suceava. Vicepremierul a spus că un proiect în valoare de 35 de milioane de lei a fost aprobat şi pentru Grupul Şcolar Ion Nistor din Vicovu de Sus. „Nu am putut finanţa pe fonduri europene şcolile care aveau lucrările începute şi la care beneficiarii erau Inspectoratele Şcolare sau ministerul”, a explicat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a făcut referire la Programul Naţional de Dezvoltare Locală, precizând că în prima fază de alocare a sumelor au fost repartizate în Suceava o sumă de 26 de milioane de lei. Dragnea a spus că în a doua parte a acestui an localităţile sucevene vor mai primi 30 de milioane de lei (300 de miliarde de lei vechi). „Astăzi primiţi informările oficiale prin care vi se aduce la cunoştinţă că a fost semnat ordinul ministrului cu sumele pentru a semna contractele de finanţare, pentru o sumă totală de 80 de miliarde de lei vechi, urmând ca în perioada următoare să se trimită şi diferenţele de sume până la 300 de miliarde de lei vechi”, a declarat vicepremierul Guvernului. El a arătat că suma de 80 de miliarde de lei vechi a fost alocată pentru 66 de primării din judeţ, la care se adaugă localitatea Dumbrăveni, proiect care a fost semnat la ultima vizită a premierului Victor Ponta în judeţul Suceava. Liviu Dragnea a declarat că proiectele finanţate prin PNDL vizează investiţii în infrastructură, respectiv modernizare de drumuri şi construcţia de reţele de apă şi canalizare.

Vicepremierul a spus că un alt proiect finanţat prin PNDL este al Consiliului Judeţean Suceava, prin acesta urmând să fie modernizat drumul judeţean din localitatea Probota, din oraşul Dolhasca, şi până la limita cu judeţul Iaşi.

„L-am rugat pe preşedintele Consiliului Judeţean să aibă o discuţie cu toţi primarii, şi dacă ajungeţi la concluzia că mai este nevoie de alte proiecte care pot fi finanţate până la sfârşitul acestui an, aştept să vină solicitările oficiale la noi la minister într-un timp cât mai scurt pentru a putea demara procedurile legale pentru alocarea sumelor necesare. Ne interesează foarte mult să nu mai existe nici o localitate în România care să nu aibă cel puţin un proiect de dezvoltare”, a precizat Liviu Dragnea. El a ţinut să remarce demersurile făcute de parlamentari prezenţi la întâlnirea de ieri, Ioan Stan, Ovidiu Donţu, Gavril Mîrza şi Neculai Bereanu, pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare din localităţi.

Tot în cursul zilei de vineri, ministrul dezvoltării Liviu Dragnea i-a înmânat şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, generalul de brigadă Ion Burlui, cheile de la o autospecială pentru intervenţii şi salvare la înălţime, în valoare de 538.000 de euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava