MOPAN Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis către Ministerul Sănătății o solicitare de repartizare a 35.000 doze vaccin antigripal. Campania anuală gratuită de imunizare împotriva gripei va începe, cel mai probabil, luna viitoare.
În cadrul campaniei Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical.
Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, pentru județul Suceava este nevoie de 35.000 de doze de vaccin antigripal. 17.429 dintre acestea sunt pentru persoane cu vîrsta cuprinsă înjtre 6 luni și 64 de ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice, 427 pentru gravide, 3114 pentru medici, cadre sanitare medii și personalul auxiliar atît din spitale, cît și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici. Alte 2206 doze au fost solicitate pentru persoane rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, iar 11824 pentru persoanele cu vîrsta peste 65 de ani.
Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor și să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava