MOPAN Suceava

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Detaşamentul de pompieri Suceava, sub conducerea primului-adjunct al inspectorului şef, colonelul Dan Hoffman, au intervenit sâmbătă noapte cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în urma unei explozii, la o garsonieră dintr-un bloc de locuinţe de pe pe str. Dimitrie Cantemir din Suceava. Explozia a fost anunţată la „112” în jurul orei 23:00.
La sosirea pompierilor, garsoniera de la etajul al doilea al blocului ardea în totalitate, fiind degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice. Din această cauză, mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor aflate la acelaşi nivel şi la cel superior. Pentru aceştia, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice. Astfel, au fost salvate 10 persoane (şapte adulţi şi trei minori).
Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, 15 persoane care locuiau la parter şi la primul etaj au ieşit din bloca înainte de sosirea militarilor.
Pe timpul intervenţiei, echipajele de pe ambulanţele S.A.J. au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane, care au prezentat simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Trei dintre acestea, un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 4:50.
Potrivit ISU Suceava în incendiu au ars mobilă, articole textile şi obiecte de uz casnic, aflate în interiorul garsonierii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. De asemenea, s-au degradat uşile de la intrarea în locuinţele de pe palierul etajului al doilea, tâmplăria din lemn a unui balcon, tâmplărie din PVC, geamuri termopan, zugrăveala pereţilor şi alte bunuri. Cauza de producere a evenimentului este în curs de stabilire.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava