MOPAN Suceava

Uniunea Artiştilor Plastici din România filiala Iaşi vă invită la deschiderea expoziţiei de fotografie „Caii de sub Chiciura” semnată Codruţ Şerban la Galeria „Theodor Pallady” Iaşi, str. Lăpuşneanu nr. 7 – 9. Expoziţia poate fi vizitată începând cu 20 februarie până pe 1 martie. Proiectul fotografului Codruţ Şerban a început în urmă cu 4 ani, fiind susţinut de către Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi s-a materializat prin publicarea unui album de fotografie în 2013.

Codruţ Şerban este în prezent lector dr. în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (ocupând şi funcţia de prodecan), fiind preocupat şi implicat în acţiuni de protejare a mediului în zona Bucovinei. Expoziţia de faţă este dedicată cailor Hergheliei Lucina, dezvăluind preocuparea constantă pentru universul cabalin şi pasiunea fotografului pentru natură. Siluetele cabaline sunt surprinse în 48 de fotografii alb şi negru (40 in format A3, 8 in format A2), această cromatică minimalistă urmărind să potenţeze vizitatorului impresia de atemporal.

Artistul fotograf marturiseşte că a realizat fotografiile din această expoziţie pe parcursul a patru ani; ni-l inchipuim aşadar studiindu-şi cu rabdare personajele dar nu într-un atelier sau la o masă de scris, ci chiar în mijlocul naturii, surprinzând cu unealta sa de creaţie (aparatul fotografic) momente fugare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava