MOPAN Suceava

Canotajul rămâne în vârful performanţei sportive din România. La Campionatele Mondiale de tineret de la Varese (Italia), România a obţinut trei medalii, de toate culorile. Cea mai strălucitoare performanţă a fost reuşită de echipajul feminin de dublu vâsle, format din Viviana Bejinariu (CS Dinamo Niro) şi Ioana Vrânceanu (Steaua). Cele două sportive în vârstă de 20 de ani au condus de la un capăt la celălalt cei 2.000 de metri ai finalei, pe care au încheiat-o în 7:01,830, înaintea echipajelor din Norvegia (sosit la peste cinci secunde de câştigătoare) şi Franţa. Sportiva Ioana Vrânceanu, actualmente la Steaua, s-a lansat în marea performanţă în canotaj la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni sub îndrumarea antrenorului Vasile Avrămia.
Argintul este sută la sută ”dinamovist”. În proba feminină de dublu vâsle, categorie uşoară, Andreea Asoltanei (20 de ani) şi Ionela Lehaci (19 ani) au încheiat cursa în 7:03,680, prima poziţie fiind ocupată de Noua Zeelandă (6:59,370).
Medalia de bronz a fost cucerită de echipajul masculin de patru rame, în componenţa Andrei Toader Gontaru, Marius Cozmiuc, Vlad Dragoş Aicoboae (toţi trei de la CS Dinamo Niro), Adrian Damii (Steaua). Cei patru tineri canotori români au trecut linia de sosire în 5:57,190, fiind depăşiţi de Italia (5:55,370) şi Germania (5:56,280). Prezenţe în finale au mai avut echipajul de două rame (feminin), Elena Târlea – Mădălina Bereş, clasat pe locul 4, echipajul de patru vâsle (feminin), Ana Maria Simion, Maricela Otea, Gianina Beleaga, Iuliana Buhus, clasat pe locul şase, barca masculină de două rame, Dănuţ Rusu, Cristian Ivaşcu, clasată pe locul 6, şi echipajul masculin de patru vâsle, Ioan Prundeanu, Cristi Pîrghie, Adrian Cionca, Vasile Agafiţei, clasat pe locul 5. Din echipajul de patru vâsle a făcut parte şi Gianina Beleagă, sportivă pregătită la CSM Suceava de antrenorul Ioan Despa.
Cu trei medalii, România a încheiat Campionatele Mondiale de tineret (Under 23) pe locul şase în clasamentul pe naţiuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava