MOPAN Suceava

Un număr de 29  localităţi sucevene nu au primit nici un leu prin Legea bugetului de stat pe 2015 pentru echilibrarea bugetelor locale în timp de restul de 85 au primit sume foarte importante. Este constatarea senatorului PSD de Suceava, Neculai Bereanu, care a declarat că în aceste condiţii primarii s-au împărţit în patru categorii: mulţumiţi, parţial mulţumiţi, parţial nemulţumiţi şi nemulţumiţi. El a precizat că a avut discuţii cu primarii unităţilor administrativ teritoriale din zona de munte în care a fost ales senator afirmând că „în general” există o stare de mulţumire cu privire la repartizarea banilor de la bugetul de stat. Cei mai mulţumiţi, a spus Bereanu, sunt primarii localităţilor mici. La categoria localităţi urbane el a dat exemplu oraşelor Frasin şi Broşteni care au primit fiecare peste 4 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale. Bereanu a arătat că în afară de oraşul Gura Humorului care nu a primit nici un leu, celelalte 10 oraşe au primit în total 37 de milioane de lei. „Consider că este o sumă importantă pentru dezvoltarea acelor oraşe. Consider că aceşti primari au bani pentru a implementa proiecte europene în următoarea perioadă cu singura condiţie să nu cumpere ascuţitori şi creioane pentru cheltuirea acestor bani. Să devină gospodari să implementeze proiecte şi să transforme aceste oraşe care nu au avut avantajul atragerii fondurilor europene în perioada care a trecut”, a declarat Bereanu.

La categoria localităţi rurale senatorul Bereanu a arătat că sunt comune care au primit între 700.000 şi un milion de lei. Printre cei mulţumiţi parlamentarul social democrat a amintit de primarii comunelor Moldova Suliţa, Izvoarele Sucevei, Iacobeni,  Dorna Arini, Mănăstirea Humorului, Stulpicani. La polul opus i-a nominalizat pe primarii comunelor Pojorîta şi Fundu Moldovei. Neculai Bereanu a ţinut să-i felicite pe primarii localităţilor care nu au primit nici un leu de la bugetul de stat pentru modul în care s-au preocupat de realizarea veniturilor proprii la bugetul local. „Din punctul meu de vedere vreau să-i felicit pe aceşti primari. Vreau să-i felicit pentru că au cu ce-şi gestiona singuri cheltuielile şi îşi pot administra eficient localităţile. Mi-aş fi dorit sincer să fie mai multe localităţi în judeţul Suceava care să nu aibă nevoie de ajutor de la bugetul de stat care să-şi poată administra singure cheltuielile să poată implementa proiecte europene. Bineînţeles că aceşti primari au nemulţumirile lor. Fiind localităţi bogate care au venituri au implementat proiecte, au contractat credite pentru dezvoltare şi prin această repartizare a bugetului neprimind nici un ban probabil că vor avea impedimente în dezvoltarea unor proiectelor respective”, a spus Bereanu. Senatorul social democrat a dat în final o veste bună celor care nu au primit nici un leu în această etapă a repartizării sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale: vor primi bani la rectificarea bugetară din vară.

Felicitări de la Bereanu pentru primarii localităţilor sucevene care nu au primit nici un leu de la bugetul de stat, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava