Concert pascal
MOPAN Suceava

Be My Cat: A Film for Anne, primul lung-metraj horror found footage românesc, în regia rădăuțeanului Adrian Tofei, a fost selectat în competiția oficială a festivalului internațional de film Fantasporto (27 Februarie – 7 Martie, 2015, Portugalia), unul dintre cele mai importante și mai mari festivaluri de film din lume.

27 de filme au fost selectate în competiția Fantasy și încă 13 filme în competiția Director’s Week, dintre sute de lung-metraje din peste 50 de țări. 6 dintre ele, inclusiv Be My Cat, vor fi premiere mondiale, iar restul sunt printre cele mai de succes filme horror, fantastice și thrillere recente, inclusiv candidatul la premiile Oscar 2015 din partea Coreei de Sud. Majoritatea sunt din Statele Unite (8) și Marea Britanie (8). Doar două au fost selectate din Europa de Est în competiția oficială Fantasy, printre care și Be My Cat.

Fantasporto a fost ales de publicația americană Variety în top 25 de festivaluri ale lumii. Prima ediție a avut loc în 1981. De atunci, sute de filme care au făcut istorie (precum Pan’s Labyrinth sau Seven, cu Brad Pitt, Kevin Spacey, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow) au fost selectate și premiate la festival, realizate de cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor: David Lynch, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Lars von Trier, Peter Jackson, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, John Carpenter, George A. Romero, Brian de Palma, Sam Raimi, Guillermo del Toro, Peter Weir, David Fincher, Danny Boyle, Andrei Tarkovsky și mulți alții. În 2013, pentru rolul său din Mama, laureata Oscar Jessica Chastain a câștigal premiul pentru cea mai bună actriță la Fantasporto.

„Mă întreb ce caut eu la acest festival, printre toate acele nume… Da, mi-am sacrificat doi ani din viață, mutându-mă de la București înapoi acasă, la Rădăuți, nesocializând deloc pentru a putea strânge bani de producție, neieșind deloc din casă și lucrând doar la film, trăind în personaj…. dar…. totuși, nu simt că am făcut ceva vrednic de a fi printre toți acei mari creatori!” a scris Adrian Tofei pe Facebook, el fiind regizorul, producătorul, scenaristul și actorul din rolul principal al filmului Be My Cat: A Film for Anne. Distribuția este completată de actrițele Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe.
Povestea filmului: Obsedat să realizeze un film cu actriţa hollywoodiană Anne Hathaway, un tânăr din România recurge la gesturi extreme folosind trei actriţe pentru a înregistra scene din film, cu scopul de a i le trimite lui Anne ca dovezi ale abilităţilor sale regizorale şi actoriceşti.

Film horror românesc regizat de un rădăuțean, selectat la Fantasporto, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava