Concert pascal
MOPAN Suceava

Cei trei parlamentarii PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, Ioan Balan şi Sanda-Maria Ardeleanu au depus nu mai puţin de 64 de amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pe 2015 pentru alocarea de bani pentru mai multe investiţii din judeţ.
Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a spus că toate amendamentele vizează proiecte de dezvoltare a judeţului Suceava, din domenii precum infrastructură, învăţământ sau sănătate.
Gheorghe Flutur a spus că unul dintre amendamente a fost depus pentru alocarea sumelor necesare în vederea finalizării în anul 2015 a şoselei de centură a Sucevei de la Pătrăuţi la Moara. „Suma solicitată de noi este de 80 de milioane de lei, în condiţiile în care Guvernul a prins în bugetul pe anul viitor alocarea a doar 5,6% din banii necesari pentru finalizarea acestei investiţii”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că parlamentarii PDL de Suceava au solicitat fonduri şi pentru ruta ocolitoare Suceava 2, prin Ipoteşti şi Bosanci, dar şi pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi. Gheorghe Flutur a mai declarat că alte amendamente vizează alocarea sumelor necesare pentru începerea modernizării drumului E 85 Suceava – Roman, precum şi pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Siret – Suceava – Bacău – Bucureşti. „Tot la capitolul infrastructură am solicitat fonduri pentru modernizarea drumurilor de pe valea Bistriţei spre Borşa, dar şi bani pentru modernizarea unor drumuri judeţene, şi mă refer la proiectul pentru drumul Paşcani – Lespezi – Probota – Dolhasca – Liteni – Suceava, şi a ruta care leagă Ilişeşti – Stroieşti – Dărmăneşti. În acelaşi timp am solicitat fonduri şi pentru continuarea programelor de apă şi canalizare în mai multe localtăţi din judeţul Suceava, iar de bugetul Ministerului Mediului am cerut sumele necesare pentru îndiguirea râurilor Suceava Moldova, Bistriţa şi a unor afluenţi, în zonele cu risc mare de inundaţii. Şi aici avem ca exemple lucrările necesare de la Vicovu de Sus, Satu Mare, Suceviţa, Marginea, Volovăţ, Stulpicani, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Frasin, Gura Humorului, adică în zone unde au fost probleme la inundaţii”, a explicat senatorul sucevean.

Gheorghe Flutur a subliniat că un număr mare de amendamente vizează alocarea de fonduri pentru investiţii în municipiul Suceava, amintind aici de finanţarea construcţiei unei săli polivalente din fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Flutur a arătat că alte amendamente pentru municipiul Suceava au fost depuse pentru finanţarea unor parcări subterane şi a unor parcări de reşedinţă, anveloparea unor blocuri de locuinţe, dar şi pentru finanţarea amenajării unei baze de agrement pe malul râul Suceava. Flutur a mai spus că parlamentarii suceveni au solicitat fonduri şi pentru modernizarea gării Iţcani, amenajarea cimitirului din acest cartier al Sucevei, precum şi pentru alocarea sumelor necesare finalizării construcţiei Catedralei Ortodoxe din Suceava. Gheorghe Flutur a precizat că mai multe amendamente au fost depuse pentru modernizarea unor unităţi de învăţământ din municipiul Suceava, respectiv Şcolile Gimnaziale nr. 1, nr. 3 (bazinul de înot), nr. 4, nr. 7, nr. 8, „Ion Creangă”, nr. 10, „Miron Costin”, precum şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu”, Colegiul Economic Dimitrie Cantemir, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, pentru acesta din urmă fiind incluse şi sumele pentru construcţia sălii de sport. De asemenea, alte amendamente ale parlamentarilor PDL vizează alocarea de fonduri pentru Şcoala Creştină „Filadelfia”, pentru finalizarea construcţiei Centrului Cultural Bucovina, precum şi pentru amenajarea unei noi piste pentru biciclişti în municipiul Suceava. Gheorghe Flutur a mai spus că un amendament a fost depus pentru banii necesari în vederea finalizării investiţiilor la secţiile nemodernizate ale Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. „Ne vom lupta pentru ca aceste amendamente să fie aprobate, pentru că asta înseamnă dezvoltarea infrastructurii de transport, de utilităţi, infrastructura de sănătate şi din învăţământ. Într-un cuvânt, toate acestea reprezintă un pas important în direcţia modernizării judeţului Suceava. Iar în zilele următoare ne vom lupta pentru aceste amendamente în comisiile de specialitate şi în plenul Parlamentului”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că pe lângă toate aceste amendamente a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale alocarea a 15 milioane de euro „pentru continuarea proiectelor începute de noi”, şi anume pentru continuarea proiectului pentru cadastru gratuit şi intabularea gratuită în cartea funciară a terenurilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava