Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi, 15 ianuarie, de la ora 23:00, BBC Knowledge prezintă documentarul Geniul inventiilor in care Michael Mosley și echipa sa prezintă douăsprezece invenții care au transformat lumea si au contribuit la crearea lumii moderne.

Primul episod dezvăluie modul în care câțiva inventatori extraordinari au înțeles, exploatat și  folosit energia, descoperind astfel cele mai revoluționare invenții ale tuturor timpurilor: motorul cu abur, generatorul electric și turbina cu abur.

În al doilea episod, Michael și echipa sa dezvăluie fascinantul lanț de evenimente care au făcut posibilă minunea de zi cu zi a călătoriei rapide și sigure la nivel global. Venită direct de la fabrica de motoare de aviație Rolls Royce, aceasta este povestea celor trei invenții care au definit o epocă: locomotiva cu abur, motorul cu combustie internă și motorul cu reacție.

Cel de-al treilea episod dezvăluie modul în care nici o altă invenție nu a mișcorat distanțele de pe glob mai mult decât abilitatea noastră extraordinară de a vorbi unul cu celălalt peste mări, oceane și continente. Trei inventatori au exploatat electricitatea și electromagnetismul, iar geniul lor a dus la apariția telegrafului electric, a telefonului și a comunicării fără fir.

Episodul final prezintă modul în care capacitatea de a înregistra evenimente live ne transformă pe toți în vecini virtuali și reprezintă o parte fundamentală a lumii noastre moderne. Inventatorii prezenți in documentar au abordat aspectele complexe în materie de chimie și electronică, care au dus la invenția fotografiei fixe, a imaginilor cinematografice și a televiziunii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava