Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, a anunţat că Executivul României a alocat o sumă de un milion de lei (10 miliarde de lei vechi) pentru continuarea lucrărilor de regularizare ale pârâului Remezău care în anul 2010 a inundat nu mai puţin de 240 de gospodării şi a distrus 12 kilometri de drumuri din comuna Vicovu de Jos. Doina Pană a fost prezentă joi în Vicovu de Jos pentru a vedea la faţa locului care sunt necesităţile de finanţare pentru finalizarea lucrărilor de regularizare ale acestui pârâu.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la primăria din Vicovu de Jos cu primarul comunei, Constantin Mutescu, acesta i-a spus ministrului pentru Ape că lucrările de regularizare au început în urmă cu câţiva ani, însă ele au fost oprite din lipsă de fonduri. Constantin Mutescu a precizat că a făcut numeroase demersuri la Guvern şi la Apele Române Bacău pentru alocarea fondurilor necesare pentru continuarea investiţiilor, având în vedere că oamenii care au locuinţe pe marginea pârâului solicită în mod insistent acest lucru. „Rugămintea ar fi să ne acordaţi un sprijin pentru continuarea lucrărilor la acest pârâu, pentru a rezolva această problemă, pentru că avem şi noi, şi nu exagerez, cel puţin de două ori pe săptămână presiuni de la oamenii din comună care riscă să fie inundaţii, aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta”, a spus Mutescu. În ceea ce o priveşte pe Doina Pană, aceasta a declarat că scopul vizitei sale în comuna Vicovu de Jos este tocmai acela de a vedea care este situaţia exactă a acestei investiţii, astfel încât să se stabilească priorităţile care trebuie finanţate în continuare. După vizita la primăria, Doina Pană a vizitat zonele de risc pe care primarul din Vicovu de Jos i le-a indicat ca fiind prioritare pentru a fi rezolvate din punct de vedere al lucrărilor de regularizare. Ministrul delegat pentru Ape a discutat cu oamenii care locuiesc în aceste zone, şi le-a spus acestora că anul acesta Guvernul a aprobat alocarea unei sume de un milion de lei, promiţând că sprijinul financiar va fi acordat şi în cursul anului viitor. „Noi vom o face prioritizare a lucrărilor pentru că de asta mergem în teren. Şi asta deoarece s-au pornit enorm de multe lucrări, unele sunt de dinainte de Revoluţie, şi trebuie să ştim exact pentru a nu da câte puţin şi să nu se vadă nimic. Viaţa cetăţenilor şi diminuarea pagubelor este principalul obiectiv aşa că mizaţi pe sprijin şi veţi fi una dintre priorităţi”, a spus Doina Pană.

Prezent la Vicovu de Jos, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că prin suma alocată anul acesta pentru regularizarea pârâului Remezău stadiul acestei investiţii va ajunge la jumătate, urmând ca lucrările să continue anul viitor.

Alături de ministrul pentru Ape, la Vicovu de Jos au mai fost prezenţi prefectul Florin Sinescu, senatorul Mihai Neagu şi deputatul Ovidiu Iane.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava