MOPAN Suceava

Joi, 27 noiembrie 2014, de la ora 11:00, la monumentul statuar al scriitoarei Olga Kobyleanska va avea loc o slujbǎ religioasǎ şi depunere de coroane în memoria acesteia.

Scriitoarea de limbǎ ucraineanǎ s-a nascut la data de 27 noiembrie 1863, în familia unui funcţionar mǎrunt (de religie greco-catolicǎ) din oraşul Gura Humorului din Bucovina. În acest oraş, ea şi-a petrecut adolescenţa ar începând din anul 1891, s-a mutat în orașul Cernăuți, unde a locuit pentru tot restul vieții și unde a decedat la data de 21 martie1942.

Opera sa literară are ca temă viața țăranilor bucovineni, huțulilor și intelectualității ucrainene. De asemenea, Olga Kobyleanska a fost o luptătoare vehementă împotriva războiului. De precizat că Teatrul Național din Cernăuți îi poartă numele.

La acest eveniment vor participa reprezentanţi ai Uniunii Ucrainiene, cadre universitare din cadrul Facultǎţii de Litere şi Ştiinţele comunicǎrii, secţia literaturǎ ucrainieanǎ de la Universitatea ״Ştefan cel Mare״ Suceava, elevi şi profesori din oraşul Gura Humorului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava