MOPAN Suceava

Vineri, 30 ianuarie 2015, în staţiunea Vatra Dornei a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 5-a etape a Cupei Mondiale de Sanie pe Pârtie Naturală. La eveniment au participat toţi sportivii din ţară şi din străinătate, antrenorii lor, oficiali ai Federaţiei Române de Bob şi Sanie şi ai Federaţiei Internaţionale de Sanie, cât şi gazda acestei competiţii de talie mondială, conducerea Primăriei Vatra Dornei. Festivitatea de deschidere a fost precedată de o defilare pe muzică de fanfară prin centrul staţiunii a tuturor naţiunilor înscrise în concurs.

Apoi, în faţa Primăriei, gazdele le-au adresat participanţilor mesajul oficial de bun venit în Vatra Dornei şi îndemnul ca cei mai buni să câştige competiţia. „Nu pot să fiu decât fericit şi bucuros să vă văd din nou în staţiunea nostră, în faţa Primăriei din Vatra Dornei, la deschiderea etapei cu numărul cinci a Cupei Mondiale de Sanie pe Pârtie Naturală. Mă bucur că anul acesta am avut parte de o vreme perfectă pentru desfăşurarea acestei competiţii şi le mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizare. Succes tuturor!”, a declarat Ilie Boncheş, primarul municipiului Vatra Dornei. Cu această ocazie, oaspeţii au avut parte şi de o surpriză. La încheierea festivităţii, un ansamblu format din tineri îmbrăcaţi în porturi tradiţionale au dansat pe muzică bucovineană pentru a le împărtăşi celor veniţi de peste hotare o parte din obiceiurile zonei.


Federaţia Română de Bob şi Sanie împreună cu Federaţia Internaţională de Sanie au organizat la Vatra Dornei patru etape de Cupă Mondială lde Sanie pe Pârtie Naturală, un Campionat Mondial de Juniori, iar în 2017 tot aici va avea loc cea mai importantă competiţie a acestei ramure sportive, şi anume Campionatul Mondial de Seniori. „Sunt foarte bucuros pentru că atât participanţii, cât şi membrii Federaţiei Internaţionale de Sanie sunt mulţumiţi de condiţiile de desfăşurare a concursului. Ţin pe această cale să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat şi ne-au ajutat în organizare, şi anume: Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava , Primăriei municipiului Suceava, Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei. Mă bucur că am reuşit să facem din acest eveniment unic în ţara noastră o tradiţie. Aşteptăm publicul în număr cât mai mare la pârtie, deoarece la Vatra Dornei au venit cei mai buni sportivi, iar fiecare coborâre este extrem de spectaculoasă”, a precizat Sorin Buta, preşedintele Federaţiei Române de Bob şi Sanie.
Tot vineri au avut loc şi calificările la probele simplu masculin, simplu feminin şi dublu. După primele manşe, la simplu masculin s-a impus Scheikl Michael din Austria, la simplu feminin cel mai bun timp a fost scos de Ekaterina Lavrentyeva din Rusia, iar la proba de dublu cel mai bine clasat a fost echipajul format din Pigneter Patrick şi Clara Florian.
Federaţia Română de Bob şi Sanie mulţumeşte Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava, Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Servicului de Ambulanţă Vatra Dornei, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, SMURD Vatra Doreni şi Jandarmeriei Montane Vatra Dornei pentru implicarea şi sprijinul acordat buna desfăşurare a acestui eveniment.

Pârtia Bucovina din Vatra  Dornei a fost construită în urmă cu trei ani la o altitudine de 960 de metri şi are o lungime de 1012 metri. Aici, competițiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind cea mai rapidă şi tehnică din Europa. Pârtia Bucovina are 11 viraje, iar grosimea gheții este cuprinsă între 20 și 22 de centimetri. În plus, pentru a fi siguri că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte calitatea gheţii, organizatorii au produs 3000 de cuburi de gheaţă care au fost amplasate în zonele de frânare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava