MOPAN Suceava

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate în plină noapte dintr-un bloc din oraşul Broşteni în urma unui incendiu izbucnit la acoperiş. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, cauza probabilă a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Incendiul a fost anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1:42, flăcările fiind stinse în jurul orel 5:20. Din informaţiile furnizate de ISU Suceava, o femeie în vârstă de 45 de ani s-a intxicat cu fum şi, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportată cu o ambulanţă SAJ la spitalul din Broşteni. De asemenea, un tânăr în vârstă de 23 de ani a suferit o plagă superficială la o mână şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Incendiul a izbucnit din zona unui garaj şi a unei magazii de lemne şi s-a propagat pe izolaţia exterioară din polistiren de la etajul trei, la acoperişul imobilului, existând pericol şi pentru blocurile de locuinţe învecinate şi 10 garaje aflate în apropiere. Au ars aproximativ 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului şi al balcoanelor de la etajul patru, care formau corp comun, opt metri pătraţi de izolaţie exterioară din polistiren, garajul şi magazia de lemne, pe o suprafaţă de 28 de metri pătraţi.

În urma intervenţiei pompierilor, blocul de locuinţe, imobilele învecinate şi garajele din apropiere au fost salvate.

Pentru stingerea incendiului au intervenit forţe şi mijloace de la Detaşamentele de pompieri Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, de la Gărzile de intervenţie Gura Humorului şi Poiana Teiului, precum şi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Crucea, Broşteni şi Borca, totalizând şapte autospeciale, 25 de pompieri militari şi 21 de voluntari. La stingerea incendiului a participat şi Grupa operativă a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui.

Locuitorii unui bloc din Broşteni au fost evacuaţi în urma unui incendiu la acoperiş provocat intenţionat, 7.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava