MOPAN Suceava

Mai mulţi magistraţi, dar şi bătrâni din judeţul Suceava vor fi audiaţi la sediul central din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de corupţie. Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2014, precum şi în anii 2005 şi 2006 a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.

În acest dosar, duminică dimineaţa au fost efectuate percheziţii domiciliare în 14 locaţii situate în municipiile Suceava şi Rădăuţi, precum şi în alte localităţi din judeţul Suceava, la sediile unor instituţii judiciare, societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

În urma percheziţiilor, la sediul DNA Suceava a ajuns pentru a fi audiat şeful Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorul şef Dumitru Dîmbu. De ancheta procurorilor sunt vizaţi şi doi judecători de la Judecătoria Rădăuţi, Daniela Prandea şi Bogdan Bărbuţă, iar percheziţii au fost efectuate şi la casa şefului Sectorului Suceava al Poliţiei de Frontieră, Mihai Prelipcean.

Ancheta îl vizează şi pe un important om de afaceri din Rădăuţi, Costel Babiuc. Tot în cursul zilei de duminică au avut loc percheziţii şi la Primăria din Rădăuţi şi la Oficiul de Cadastru.

Potrivit unor surse judiciare, magistraţii implicaţi în acest dosar ar fi primit mită, chiar şi ouă şi găini, pentru a da soluţii favorabile în dosare care vizau retrocedarea unor terenuri în zona municipiului Rădăuţi, acolo unde două companii austriece şi-au construit fabrici de prelucrarea a lemnului. Potrivit unor surse, magistraţii ar fi cercetaţi pentru trafic de influenţă şi luare de mită pentru retrocedări ilegale de terenuri. Potrivit informaţiilor existente, magistraţii ar fi luat bani şi bunuri de la oameni de afaceri din Suceava şi Rădăuţi pentru a retroceda ilegal terenuri.

În dimineaţa zilei de duminică au avut loc percheziţii şi la un restaurant din centrul municipiului Suceava, Pub Del’Iri.

Tot în cursul zilei de duminică, la sediul DNA din Bucureşti au fost aduşi la audieri mai mulţi bătrâni din judeţul Suceava. Se pare că aceştia vor fi audiaţi în calitate de martori.

Mai mulţi magistraţi şi bătrâni din judeţul Suceava, audiaţi la sediul DNA din Bucureşti într-un dosar de corupţie, 8.0 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (6 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava