Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 30 iulie, s-a încheiat prima sesiune de admitere la USV, urmând ca locurile rămase libere în urma neînmatriculărilor să fie scoase pentru admiterea din sesiunea din toamnă. Potrivit prorectorului Ştefan Purici, oferta educațională pentru sesiunea de admitere din iulie 2014 a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a cuprins 44 programe de studii de licență și 36 programe de masterat care au oferit absolvenților de liceu peste 1058 locuri bugetate, iar deținătorilor titlului de licențiat 485 de locuri finanțate de stat, la care s-a adăugat un număr important de locuri cu taxă. Ca și în anii anteriori, candidații dornici să urmeze cursurile instituției sucevene provin din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, dar și din Republica Moldova sau Ucraina.

“Interesul pentru programele de licență și masterat organizate în cadrul celor nouă facultăți ale USV se menține practic constant, rezultatele preliminarii de la sfârșitul zilei de 30 iulie indicând un număr de 2219 persoane înmatriculate, comparativ cu 2130 de candidați care aleseseră universitatea suceveană în anul 2013. Dacă la programele de studii de licență cu frecvență și la distanță s-a înregistrat o ușoară scădere a cifrei (aproximativ 10%), la programele de studii masterale numărul celor înmatriculați cunoaște o semnificativă creștere față de sesiunea iulie 2013”, a declarat prorectorul Purici. El a menţionat că, potrivit legislației în vigoare, înmatricularea este obligatorie, certificând opțiunea candidatului declarat admis de a deveni student la un anumit program de studii.

În cursul zilei de ieri, 31 iulie, au fost afișate listele cu „bobocii” USV din prima sesiune de admitere. În urma analizei procesului de înmatriculare și a definitivării situației statistice, locurile rămase libere (cu sau fără taxă) vor fi propuse pentru concursul de admitere din sesiunea din toamnă. Aceasta se va derula în intervalul 8-12 septembrie. Probele se suţin pe 15 septembrie, afișarea rezultatelor este programată tot pentru 15 septembrie, iar contestaţiile pot fi depuse o zi mai tîrziu. Înmatriculările se fac între 16 şi 18 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 19 septembrie. Pentru a afla mai multe detalii despre sesiunile de admitere, consultați pagina admitere.usv.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava