MOPAN Suceava
Galerie foto29 poze în acest set

Pompierii militari suceveni aniversat astăzi 166 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii din 13 septembrie 1848, ziua de 13 septembrie fiind declarată „Ziua Pompierilor din România. În cadrul manifestărilor organizate astăzi la Suceava au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor pompieri din judeţ şi la statuia „Pompierul”, din faţa Bisericii Militare. La aceste acţiuni au participat oficialităţi sucevene, cadre militare active şi în rezervă, dar şi cei care au dorit să fie alături de pompierii suceveni. A urmat apoi un moment susţinut de Fanfara Primăriei, în foişorul din Parcul Central al municipiului, cu cântece patriotice şi de promenadă.

De asemenea, sucevenii au avut posibilitatea să vadă tehnica de intervenţie a salvatorilor, care expusă în faţa Palatului Administrativ, s-au documentat la punctele de informare. Un moment la care participarea sucevenilor a fost extrem de numeroasă a fost defilarea cu cântec a pompierilor suceveni, la paradă fiind prezentate toate autospecialele din dotare, pe traseul Palatul Administrativ – Biblioteca Judeţeană – Hotelul Bucovina – Policlinica Municipală – Stadionul Areni – sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, surprizele pompierilor militari suceveni nu s-au încheiat aici, având în vedere că au urmat „Porţi Deschise”, în toate subunităţile din judeţ, şi o expoziţie în parcarea Iulius Mall Suceava, unde toţi cei prezenţi au putut viziona exerciţii demonstrative, tehnica de luptă şi punctele de informare preventivă.

De precizat că anual, de ziua armei, pompierii care obţin rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice, sunt avansaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim. Astfel, în temeiul Ordinului ministrului Afacerilor Interne şi al inspectorului general al I.G.S.U., au fost înaintaţi în gradul următor doi ofiţeri şi cinci subofiţeri.

Tot în acest cadru festiv, pentru 50 de pompieri militari s-au conferit/acordat diplome de merit, de onoare şi de excelenţă, plachete onorifice, embleme de merit, distincţii de serviciu-insigne simbol şi insigne onorifice, pentru rezultatele obţinute.

Festivitatea a continuat cu un simpozion dedicat „Bătăliei din Dealul Spirii”, „Zilei Pompierilor din România” şi  Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – patronul spiritual al pompierilor, cu participarea diaconului prof.dr. Vasile M. Demciuc, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

De asemenea, în cursul acestei săptămâni, au fost prezentate în cadrul expoziţei „Arc peste timp”, mai multe documente şi fotocopii din Arhivele Naţionale, cu file din istoria pompierilor suceveni şi evoluţia formaţiunilor din domeniul situaţiilor de urgenţă, atât la sediul inspectoratului cât şi la cel al Palatului Administrativ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava