Concert pascal
MOPAN Suceava

O iniţiativă foarte interesantă a Ministerului Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Tir Sportiv a prins contur la Solca. În cadrul Programului „Pierre Coubertin” pentru selecţia, pregătirea şi organizarea de competiţii sportive pentru copii şi juniori mici, cu finanţarea forului sportiv naţional, la Liceul Tehnologic „Ştefan Tomşa” din Solca şi la Şcoala Gimnazială din Poieni Solca a fost organizat un concurs de tir sportiv pe o „armă de tir cu laser pentru incinte care nu necesită poligon securizat”, după cum ne-a explicat profesorul Ştefan Buiucliu.
Practic, elevii începând din clasa a III-a până în clasa a VIII-a au participat la o competiţie de tir pe un fel de simulator care are „ingredientele” principale pentru tir sportiv. Copiii au la dispoziţie o puşcă cu care ochesc o ţintă, ochesc, îşi reglează respiraţia şi trag. Nu există gloanţe sau cartuşe, ci rase laser, rezultatele fiind obţinute instantaneu de la un dispozitiv electronic.
Cel mai important scop al programului anterior menţionat este acela de a face copiii să se îndrepte spre sport şi să mai lase pe cât posibil computerul. Acest lucru a fost ilustrat fericit de motto-ul competiţiei „Lasă joaca pe calculator şi trage de-adevăratelea!”.
„Programul prin care am încercat să-i facem pe copii să îndrepte spre sport şi în special către tirul sportiv are şi un scop de selecţie pentru nu se ştie niciodată când şi de unde va apărea un viitor campion. Acest program a fost implementat în patru oraşe, Bucureşti, Oradea, Focşani şi Solca din judeţul Suceava.
Concursul pe acest dispozitiv cu laser a fost interesant şi distractiv şi i-a atras pe copii. Toţi participanţii au primit câte o diplomă şi un tricou, precum şi dulciuri şi sucuri, iar cei mai buni au fost recompensaţi cu treninguri, rucsacuri, şepci şi cupe. Mai mult, toţi au primit o legitimaţie cu care au acces la unul din poligoanele din judeţul Suceava.
Aici la Solca, avem în cadrul Clubului „Comando” tineri cărora le-a plăcut tirul sportiv şi care acum îl practică la nivel de performanţă. Mă bucur că am găsit receptivitate şi tot sprijinul la Liceul Tehnologic „Ştefan Tomşa” din Solca şi la Şcoala Gimnazială din Poieni Solca” a declarat profesorul Ştefann Buiucliu, antrenor specializat de tir sportiv în cadrul CSM Suceava şi proaspăt membru al Biroului Federal al Federaţiei Române de Tir Sportiv.
„Copiilor noştri le place să facă sportiv şi au primit cu entuziasm competiţia de tir sportiv. Avem o colaborare foarte bună cu Asociaţia de Tir Sportiv din Solca şi suntem deschişi pentru orice acţiune sportivă.
Şi în cadrul liceului nostru avem o asociaţie sportivă şi profesori pricepuţi, iar elevii noştri revin în fiecare an din competiţiile sportive judeţene cu premii, diplome şi cupe.
În comunitatea mică a oraşului Solca, orice iniţiativă sportivă este binevenită şi crează o emulaţie pozitivă” a afirmat directorul Liceului Tehnologic „Ştefan Tomşa” Solca, Cristian Gorcea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava