MOPAN Suceava

Ministrul transporturilor, Sorin Buşe, a efectuat joi o vizită de lucru pe şoseaua de centură a municipiului Suceava alături de şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, beneficiarul investiţiei, de preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur și de prefectul Constantin Harasium. Ministrul a dat asigurări că centura va fi finalizată în septembrie 2017 iar lucrările vor fi executate în regie proprie de CNADNR. Ministrul a declarat că în această toamnă va fi reactualizat proiectul tehnic al investiţiei lucrările urmând a fi reluate în martie anul viitor şi încheiate în septembrie. Şeful CNADNR a subliniat că unele lucrări mai deosebite precum cele de consolidare a terenului ar putea fi contractate totuşi către alte firme. „E adevărat că până acum în Moldova nu au fost prea multe şantiere. De acum o să fie”, a promis ministrul transporturilor. Preşedintele Flutur a mulţumit celor doi oficiali pentru implicarea în finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava arătând că următoarea investiţie va fi în drumul expres Paşcani-Siret. „Le mulţumesc domnului ministru şi domnului director al CNADNR că sunt aici. S-au întârziat foarte mult aceste lucrări . Sper ca termenele să fi respectate. Ca parlamentar am avut experienţa neplăcută când am adresat o mulţime de întrebări şi interpelări pe tema şoselei de centură mi s-au dat vreo 15 termene şi nu s-a ţinut nimeni de cuvânt. Mă voi ţine de acest termen până se va finaliza centura. Am discutat şi despre drumul expres Paşcani-Siret investiţie care este aşteptată şi care se justifică ţinând cont că vom mai deschide trei puncte de frontieră pe lângă cel de la Siret iar traficul va fi foarte intens. De mâine (nr. vineri, 23 septembrie) va începe modernizarea E85 spre Siret”, a spus Flutur.

Termenul de finalizare a investiției, scurtat cu mai bine de un an după solicitarea lui Flutur

Deblocarea lucrărilor la centura Sucevei s-a produs după intervențiile făcute de Gheorghe Flutur. Anunțul ințial al CNADNR dădea ca termen de finalizare a investiției decembrie 2018 termen care a fost revizuit și scurtat cu mai bine de un după solicitarea șefului administrației județene. Asigurări pentru finalizarea șoselei de centură a Sucevei au fost date chiar de premierul Dacian Cioloș în urma vizitei recente pe care a efectuat-o la Suceava unde s-a întâlnit cu omologul său polonez. Lucrările la centura ocolitoare a Sucevei în lungime totală de 12,42 kilometri au debutat în anul 2008. Până acum a fost dat în folosință doar un singur tronson din cele trei cel de la Șcheia la Pătrăuți în lungime de 5,2 kilometri. Restul lucrărilor au un grad de execuție de 85%. Reamintim că în data de 11 august 2016 a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul retrospectiv „Construcţia variantei de ocolire Suceava Faza-I”.
Documentul a fost semnat între Ministerul Fondurilor Europene, desemnat ca Autoritate de Management pentru Programul Operaţional-Transport 2007-2013 şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Valoarea totală a proiectului este de 279.086.155,68 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 225.905.673,63 lei. Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 85% din valoarea totală eligibilă, respectiv 192.019.822,59 lei. Restul sumei, în proporţie de 15% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 33.885.851,04 lei, este asigurată de la bugetul de stat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava