Concert pascal
MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a declarat vineri că o companie privată intenţionează să construiască un centru de terapie pentru bolnavii adulţi de cancer. Nechifor a spus că echipa managerială a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut deja discuţii cu reprezentanţii acestei companii private, iar în perioada următoare la unitatea spitalicească va fi trimisă şi o scrisoare de intenţie oficială cu privire la realizarea acestei investiţii. „Suntem informaţi că în scurt timp vom primi o scrisoare de intenţie oficială din partea unei companii care doreşte să realizeze la Suceava un centru de radioterapie, un proiect despre care am vorbit şi în trecut şi pentru care Consiliul Judeţean Suceava şi-a asumat un anumit parcurs, care înseamnă proceduri, documentaţii de realizat şi licitaţie”, a explicat Nechifor. El a adăugat că propunere comapniei respective este de a dezvolta la Suceava un sistem de radioterapie, chimioterapie şi alte facilităţi specializate pentru tratamentul cancerului. Noul centru de terapie pentru cancer ar urma să fie construit în apropierea Spitalului Vechi din Suceava. Investiţia va fi strict privată, Consiliul Judeţean urmând doar să concesioneze terenul pe care va fi construit centrul de terapie pentru cancer.

Cătălin Nechifor a mai adăugat că propunerea acestei companii este de a construi un centru mult mai complex decât ceea se s-a avut iniţial în vedere din partea administraţiei judeţene, respectiv un centru de radioterapie şi o structură tip hotel în care să fie cazaţi pacienţii. Cătălin Nechifor a arătat că pe lângă aceste două cerinţe, compania care s-a arătat interesată de această investiţie intenţionează să deschidă şi o farmacie specializată pentru medicaţie oncologică, un magazin specializat cu produse de alimentaţie care sunt recomandate şi utile în tratamentul cancerului, precum şi un centru wellness pentru recuperare. „Scrisoarea de intenţie va veni în format oficial. Există discuţii purtate între echipa managerială de la Spitalul Judeţean cu aceşti reprezentanţi ai unei companii private, de la care aşteptăm să primim oficial această scrisoare. Şi sper că putem să dăm drumul la treabă pentru că ni s-a trimis şi un grafic de lucrări, noul centru de terapie putând să fie dat în funcţiune undeva pe data de 15 noiembrie 2015”, a mai spus Nechifor. El a mai spus că administraţia judeţeană aşteaptă şi alte scrisori de intenţie din partea companiilor private care ar putea să fie interesate de realizarea acestui centru, însă în situaţia în care va fi o singură firmă procedurile se pot încheia prin negociere directă.

„Este un proiect la care ţinem foarte mult şi care în mod sigur va salva foarte multe vieţi ale celor care trăiesc în Suceava, şi nu doar pentru, pentru că acest centru s-ar putea adresa şi celor din Botoşani, Neamţ, şi de ce nu celor care vin din Ucraina pentru tratament oncologic de specialitate şi de ultimă generaţie. Şi asta deoarece toate echipamentele vor fi de ultimă tehnologie medicală pentru tratament de specialitate”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a mai declarat că un astfel de centru de terapie este necesar în Suceava având în vedere că incidenţa cancerului în judeţ este una ridicată, iar în momentul de faţă sucevenii bolnavi de cancer trebuie să meargă la distanţe foarte mari pentru a se trata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava