Concert pascal
MOPAN Suceava

„No border recruitment” este conceptul pe baza căruia s-a relansat platforma de recrutare online Tjobs.ro. Prin implementarea acestui concept se urmărește unificarea bazelor de date ale platformelor Tjobs.ro, Tjobs.hu și în curând Tjobs.pl, eficientizând astfel procesul de recrutare la nivel european. De exemplu o agenție de recrutare din România va putea recruta un candidat din Polonia pentru un angajator din Germania.

După 5 ani de activitate, 2.1 milioane de aplicări la joburi in străinătate, 810.000 de oferte de muncă pentru români și feedback constant de la cei peste 300.000 de utilizatori, Tjobs s-a reinventat fiind mult mai inovativă, funcțională și cu o interfață mult mai prietenoasă pentru aplicanți și agențiile de recrutare.

Piața muncii, atât în străinătate cât și în România, este expusă schimbărilor și este influențată de mediul socio-economic-politic. Ca și consecință, inovația și internetul și-au pus amprenta și au influențat major modalitățile de recrutare.

Noua platformă Tjobs este gândită special pentru agențiile de recrutare care folosesc recrutarea online zilnic. Astfel, s-a pus un mare accent pe funcționalitatea de căutare a CV-urilor în baza de date eficientizând munca agențiilor și mărind șansele aplicanților de a fi găsiți în baza de date.

Pentru aplicanți, accentul a căzut pe completarea CV-ului. Candidații au acum posibilitatea să își completeze CV-ul în mai multe limbi (engleză, franceză, germană) și să anexeze la CV diverse documente (certificări, atestate, autorizații, imagini cu lucrări) printr-o interfață mult mai prietenoasă și mai intuitivă.

Impactul social și economic al recrutării fără granițe

Libertatea mișcării pe piața muncii aduce beneficii atât pe plan personal și social pentru cei care aleg să muncească în străinătate, cât și pe plan economic pentru țara de origine, prin intermediul banilor care se întorc în țară. Utilizând inovația și tehnologia pentru a traduce în realitate conceptul de recrutare fără granițe, Tjobs va înlesni libertatea de mișcare a muncitorilor în Europa și în lume, influențând astfel pozitiv piața muncii.

În jur de 11.000 de aplicări la joburi în Anglia în luna august

Dintr-un total de peste 30.000 de aplicări la cele 20.000 de joburi în străinătate, luna trecută s-au înregistrat prin intermediul platformei Tjobs aproximativ 11.000 de aplicări pe joburile provenite din UK. Germania se regăsește pe locul doi cu 4.800  de aplicări, după care urmează Franța cu 2.800.

În ceea ce privește ofertele de muncă, conform datelor Tjobs.ro, în august 2014 Anglia (19.000 de poziții), Germania (peste 5.000),  Italia (peste 2.200), Danemarca (2.000)  și Grecia (2.000) au oferit cele mai multe locuri de muncă pentru români. Departamentele cu cele mai multe locuri de muncă pentru români în luna august sunt Personal Medical și Sanitar (8.300), Hotel/ Turism (peste 6 mii), Îngrijire Bătrâni (peste 3.500).

La ce se uită angajatorii?

80% dintre angajatorii străini preferă să angajeze persoane care cunosc o limbă străină cel puțin la nivel conversațional, 60% cer experiență pe domeniul în care se face angajarea, 50% sunt preocupați ca noul angajat să se adapteze la tradițiile și obiceiurile din țară/zona în care urmează să lucreze, 35% optează pentru candidați cu diplomă de specializare, 30% solicită cazier judiciar curat și 20% solicită minim o recomandare de la un fost angajator.

Ce aleg românii: greierul sau furnica?

Și cum orice pas înainte trebuie sărbătorit, echipa Tjobs.ro lansează o provocare pentru toți cei care își caută un loc de muncă în străinătate printr-un nou concurs: cei care își accesează contul de aplicant de pe Tjobs.ro (sau își creează un cont nou), își actualizează CV-ul și se asigură că este completat în proporție de minim 85%, se pot înscrie în concurs.

La înscriere, fiecare participant poate să aleagă să fie GREIER – cel care trăiește în prezent – și intră în cursa pentru 1.000 de euro cash, sau FURNICĂ – cea care se gândește la viitor – și intră în cursa pentru un loc de muncă obținut cu ajutorul consultanței specializate de la Tjobs.

Statisticile Tjobs.ro arată că muncitorii necalificați preferă un venit de minim 1.000 de euro, iar personalul calificat preferă un venit dublu, aproximativ 2.000 de euro, ambii preferând să primească cel puțin unul din beneficiile: cazare, transport și masă.

Oare ce vor alege românii? Câștigul pe termen scurt sau siguranța pe termen lung a unui loc de muncă?

Orsolya Csatlós | Tjobs.ro

No border recruitment: se vor înlătura granițele recrutării online, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava