Concert pascal
MOPAN Suceava

Legea nr. 68/2014 pentru modificarea unor articole din Legea nr. 7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara si din Legea nr. 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole situate in extravilan (in continuarea „Legea”) a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 352 din data de 13 mai 2014.

Prezentam in cele ce urmeaza cele mai importante modificari pe care care Legea le introduce:

Nulitatea absoluta este inlocuita de nulitatea relative

Conform prevederilor Legii sanctiunea principala aplicabila in cazul nerespectarii dreptului de preemptiune instituit de Legea nr. 17/2014, respectiv in cazul in care nu sunt obtinute avizele necesare prevazute de Legea nr. 17/2014 este nulitatea relativa. Anterior modificarii Legea nr. 17/2014 prevedea pentru aceste cazuri sanctiunea mult mai severa: nulitatea absoluta a contractului incheiat.

Conditii pentru incheierea unui antecontract de vanzare

Pentru a apela la instanta de judecata in vederea pronuntarii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare, Legea nr. 17/2014 instituia initial (pe langa alte cerinte in legatura cu respectarea dreptului de preemptiune) si conditia ca antecontractul respectiv sa fie incheiat in forma autentica. Prin modificarile aduse conform Legii nr. 68/2014 s-a eliminat necesitatea formei autentice pentru antecontractul de vanzare. In schimb noile modificari instituie necesitatea ca terenul ce face obiectul antecontractului sa fie inscris in rolul fiscal si in cartea funciara.

Va stam cu placere la dispozitie in vederea identificarii si solutionarii situatiilor concrete cu care se confrunta societatea dumneavoastra.

Coltuc Marius Vicentiu

www.coltuc.ro

0745150894

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava