Concert pascal
MOPAN Suceava

Abuzul de tehnologie dăunează grav dezvoltării armonioase a copiilor. Care sunt tulburările ce pot apărea, care sunt semnele apariției acestora şi ce soluții avem la îndemînă pentru a scăpa de aceste probleme ori, mai bine, pentru a nu ajunge la ele?

”Influența negativă a privitului la televizor și a jocurilor pe computer este cu atît mai mare cu cît timpul petrecut cu aceste activități este mai mare și cu cît conținutul nu este atent selectat. De exemplu, un conținut mai bogat în scene de violență are, de obicei, și un ritm mai alert, mai rapid decît celelalte tipuri de programe și provoacă mintea copilului să se creadă chiar în pericol, să devină foarte, foarte atent, aproape într-o așteptare ca ceva rău să se întîmple. Starea aceia este o stare de suprasolicitare, de fapt, pentru copil, care duce la o secreție mărită de dopamină pentru a-i păstra nivelul de atenție constant pentru o perioadă mai lungă de timp, o atenție, în schimb, care nu poate fi folosită și transferată la sarcini secvențiale, cum ar fi temele școlare, lecțiile la ore. Este o atenție de alt tip care poate da dependență pentru a ne reîntoarce la jocurile pe computer ori la programele de televiziune. Aceste activități ar trebui să se încadreze într-un orar pentru ca dezvoltarea copiilor noștri să fie mai sănătoasă. Copiii se pot uita la programe tv pe care să le alegem judicios noi, părinții, să poată juca anumite jocuri pe calculator care pot stimula inteligența copilului, pot avea un conținut educațional foarte înalt. Aceste activități trebuie să fie alternate cu alte activități în aer liber, cu activități fizice, dar, mai ales, trebuie îmbinate cu interacțiunea umană, cu jocuri cu copii de aceiași vîrstă și cu discuții deschise între părinți și copii, între frați, între copii și copii de aceiași vîrstă”, a explicat psihologul Alexandra Mișcov.

Utilizarea moderată a jocurilor pe calculator și a televizorului poate conduce la creșterea capacităților cognitive. Abuzul, în schimb, conduce la apariția unor tulburări grave, cum ar fi cele der atenție, de comportament sau de limbaj.

Mai multe despre acest subiect, sîmbătă, de la ora 12:00, la emisiunea ” Primii paşi”, de la Televiziunea Intermedia!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava