MOPAN Suceava

Alexandru Popescu a pornit pe 30 august într-o călătorie pe jos de peste 3000 de kilometri pentru a transmite Europei mesajul zecilor de mii de români ce se opun mineritului cu cianuri și a exploatării prin fracturare a gazelor de șist. Voiajul său a început la Ploiești, aproape de zona sa de reședință și se va încheia pe data de 1 decembrie la Bruxelles.

Miercuri, 10 septembrie el va ajunge la Cluj, iar susținătorii celor două cauze sunt invitați să îl întâmpine și să i se alăture pe traseul alocat acestei zile. Alexandru va intra în oraș în jurul orei 12.30, iar punctul de întâlnire este sensul giratoriu din Zorilor. Apoi se va urma traseul: sensul giratoriu, str. Republicii, Piața Lucian Blaga (Casa de Cultură a Studenților), str. Moților, str. Calea Florești până sub podul de la ieșirea din oraș, apoi drumul european E60 pe direcția Oradea până la Căpușu Mare.

Traseul său a urmat până în prezent ruta Ploiești – Făgăraș – Moșna – Ocna Mureș – Turda. Alexandru a fost întâmpinat cu entusiasm de zeci pe persoane ce susțin cauza comunităților afectate de mineritul la suprafață cu cianuri sau a exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de șist. Aceste două procedee extractive sunt extrem de dăunătoare mediului, afectând ireversibil sursele de apă.

Distanțele parcurse variază de la 30 până la peste 40 de kilometri pe zi, iar de la Cluj, Alexandru va se va îndrepta spre Oradea, urmând ca parcursul său să cuprindă capitale europene precum: Budapesta, Viena, Berlin, Paris și Bruxelles. Dorința sa este ca la destinație să se adreseze Parlamentului European pentru a informa reprezentanții cetățenilor Uniunii Europene că “ROMÂNII NU VOR CIANURA ȘI GAZE DE ȘIST”.

“Am auzit de atâtea ori în jurul meu că oamenii simpli nu pot face nimic pentru a opri marile distrugeri provocate mediului de corporații și de ignoranța și complicitatea autorităților încât m-am săturat. Încerc să lupt cu armele unui om obișnuit care are alături de el alți oameni obișnuiți. Toți cei care considerați că mesajul nostru, al celor care ne opunem mineritului cu cianuri și fracturării hidraulice, merită să ajungă la urechile celor de la Bruxelles, vă aștept alături de mine!”, a declarat Alexandru Popescu.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să îl contactați pe Alexandru Popescu,

mobil +40 721330772.

Informații actualizate despre călătoria lui Sandu: Alexandru Popescu – Singur pe drum?

***

Mining Watch România este o rețea de monitorizare creată pentru optimizarea eforturilor de supraveghere, planificare și intervenție a societății civile și a comunităților locale cu privire la activitățile miniere din România. În acest sens, rețeaua desfășoară activități de monitorizare și analiză a proiectelor miniere propuse în țara noastră și derulează acțiuni de advocacy pentru a influența factorii de decizie astfel încât comunitățile locale din România să aibă un cuvânt de spus în conturarea propriului viitor.

www.miningwatch.ro

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava