MOPAN Suceava

300 de persoane din județ vor avea șansa să-și reia studiile în urma includerii într-un proiect educațional european. Cursanții vor participa la două programe de educație, au transportul asigurat la școală, vor primi o masă de prînz și o bursă. La final, vor primi adeverințe de absolvire și atestate de calificare profesională.
Prin acest proiect de dorește încurajarea celor care au abandonat şcoala să revină la cursuri. Pe de altă parte, tinerii care riscă să părăsească şcoala vor primi susţinere din partea specialiştilor pentru a finaliza studiile. Intitulat „Incluziune şi coeziune socială prin metode alternative de educaţie”, proiectul este derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova -în calitate de beneficiar, în parteneriat cu IȘJ Suceava, SIVECO România SA, SC Media One şi Tecseo SRL. Are o valoare de peste 8, 6 milioane de lei şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Proiectul vizează amenajarea a patru centre educaţionale pilot în cele două județene partenere, cu dotări de ultimă oră (calculatoare, tablete electronice etc.). La Suceava, vor fi amenajate două centre : unul la școala 7 din Ițcani și unul la școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” din Șcheia. Va fi creată o platformă online de tip eLearning, iar cursanții vor urma două tipuri de programe de educaţie. Primul, intitulat „Şcoala Camarad”, are rol de prevenire şi se adresează elevilor cu risc mare de abandon şcolar. Acesta se va desfăşura, după orele de curs, în cadrul unor întâlniri ale profesorilor cu elevii şi părinţii / tutorii acestora. Cea de-a doua se numeşte „A doua şcoală” şi se adresează celor care au renunţat timpuriu la sistemul de educaţie şi au vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, dar şi acelora care au trecut de 30 de ani. Proiectul se adresează unui număr de 600 de persoane din cele două județe, atît din mediul urban, cît și din rural: elevi, părinţi şi 40 de profesori care vor fi formaţi pentru a lucra în cadrul centrelor educaţionale.
”Se merge pe învățămînt obligatoriu, iar în ce privește partea secundară a acestei forme de învățămînt, se finalizează cu obținerea unei calificări profesionale în condițiile în care acești absolvenți sunt de acord să facă un stagiu de pregătire practică de 6 luni de zile și să susțină examen de certificare a competenței profesionale și pot obține certificat de calificare de nivel 2”, a precizat Mariana Drumea, purtătorul de cuvînt al IȘJ Suceava.
Obiectivul general al proiectului vizează prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin dezvoltarea unor facilităţi integrate care să ofere accesul la un sistem educaţional deschis şi incluziv.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava