MOPAN Suceava

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a declarat că PDL vrea alocarea prin Constituţie a minim 5% din Produsul Intern Brut al României. Sanda-Maria Ardeleanu a afirmat că parlamentarii PDL au susţinerea cadrelor didactice în acest demers. „Profitând de viitoarea modificare a Constituţiei României pe care USL o pregăteşte, şi făcând abstracţie de interesele care se află în spatele acestui proces, milităm onest şi activ pentru alocarea a minim 5% din PIB pentru Educaţie prin textul Constituţiei, la care se adaugă 1% pentru Cercetare. Doar aşa se va putea vorbi de predictibilitate, stabilitate şi de o constanţă în sistem, iar actele de corupţie mediatizate sau mai puţin mediatizate vor dispărea, în mod firesc, cadrele didactice primind remuneraţii corespunzătoare muncii lor, părinţii putând realmente vorbi de un sistem de învăţământ gratuit, iar efectele acestor stări de fapt se vor vedea imediat în tot ceea ce ţine de procesul educaţional”, a spus Ardeleanu.
Deputatul PDL de Suceava a mai spus că în condiţiile în care Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, gândită tocmai în sensul de a oferi învăţământului o finanţare corespunzătoare, nu este respectată, ba mai mult, „este mereu ţinta unor modificări ce traduc interese de grupuri mai mari sau mai restrânse”, singura soluţie ar fi modificarea Constituţiei României pentru a se asigura o finanţare corespunzătoare a educaţiei.
Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că acestă măsură propusă de PDL înseamnă  garanţia pentru familii, elevi şi profesori că regulile nu se vor schimba de la an la an, precum şi asigurarea unei finanţări constante, pe obiective clare, garantarea accesului neîngrădit la educaţie gratuită până la absolvirea liceului şi depăşirea decalajului care separă mediul rural de cel urban. Ardeleanu a spus că asigurarea a minim 5% din PIB pentru învăţământ şi educaţie ar reprezenta o investiţie sigură pentru o economie mai puternică, reducerea asistenţei sociale şi crearea de oportunităţi de a munci.
Într-o declaraţie politică susţine în Camera Deputaţilor, Sanda-Maria Ardeleanu i-a invitat pe toţi parlamentarii să semneze petiţia online lasată de PDL pentru modificarea Constituţiei României în vederea alocării procentului de minim 5% pentru Educaţie şi 1% pentru Cercetare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava