MOPAN Suceava

Autorităţile sucevene au decis suspendarea lucrărilor de amenajare a zonei pietonale de pe strada Piaţa Unirii din centrul municipiului Rădăuţi. Asta, din cauză că autorizaţia de construire a fost întocmită fără ca documentul să conţină şi actul administrativ de la Mediu. Decizia privind suspendarea lucrărilor s-a luat astăzi, în urma unor verificări realizate de reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Inspectoratului în Construcţii. Totodată, directorul tehnic al Primăriei Rădăuţi a fost amendat cu 5.000 de lei de inspectorii în construcţii, iar prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a formulat o acţiune în contencios administrativ, în contradictoriu cu deliberativul rădăuţean. El solicită instanţei să constate ca nelegală Hotărîrea de Consiliu Local din 19 iunie 2014, prin care s-a aprobat restricţionarea traficului auto pe strada Piaţa Unirii pe durata executării lucrărilor de amenajare a pieţei pietonale.

“Motivul apreciat ca nelegal privind actul administrativ contestat este acela că nu a fost adoptată o hotărâre de consiliu local privind modificarea destinaţiei domeniului public respectiv din stradă cu acces auto si pietonal care este destinaţia ei actuală, în stradă cu acces doar pietonal, care reprezintă destinaţia dorită după finalizarea lucrărilor.

Un alt aspect este acela că avizul Inspectoratului Judeţean de Poliţie privind restricţionarea circulaţiei a fost valabil pana la 30 iunie 2014, iar ulterior a fost eliberat un nou aviz, care însă nu a făcut obiectul unei alte hotărâri de consiliu local. Practic nu este vorba de un aviz de restricţionare a circulaţiei, care în general are un caracter temporar, ci de închiderea permanentă a circulaţiei auto, prin schimbarea destinaţiei doar pentru acces pietonal.

Deşi am solicitat Consiliului local al municipiului Rădăuţi comunicarea hotărârii de modificare a destinaţiei domeniului public, consiliul local nu a dat curs solicitării. Efectuarea unor lucrări de „amenajare zonă pietonală”  în lipsa unui act administrativ de modificare destinaţie domeniu public, adoptat de consiliu local care administrează bunurile proprietatea publică a localităţii, nu are suport legal”, a spus Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava