MOPAN Suceava

Tinerii cu spirit antreprenorial au șansa să câștige finanțări pentru proiectele lor participând la competiția Compania Anului 2015, un program internațional de incubare a ideilor de business ale elevilor și studenților, derulat de organizația Junior Achievement (JA) România.

Elevii de liceu și studenții se mai pot înscrie în program până la 15 martie, iar echipele calificate vor beneficia de mentorat din partea partenerilor din comunitatea de afaceri: Visa România, Citi, General Electric, Metro, Romanian-American Foundation, Enterprise Investors, EY, Hyundai Auto România, SAP România și Amway.

Cu ajutorul consultanților din business elevii vor învăța cum să pregătească lansarea unei afaceri și cum să construiască produsul sau serviciul cu resurse puține, cum să facă o planificare financiară pentru a reduce riscurile și cum să prezinte afacerea unor investitori.

Echipele câștigătoare vor fi premiate cu finanțări pentru lansarea proiectelor în valoare totală de peste 20.000 Euro, acordate de Romanian-American Foundation și Hyundai Motor Europe și cu premii speciale și burse pentru a reprezenta România în competițiile de antreprenoriat European Company of the Year – secțiunea elevi, de la Berlin (iulie 2015) și Europe Enterprise Challenge – secțiunea Studenți, de la Lisabona (iulie 2015).

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Business Hall of Fame de la Ateneul Român, un eveniment prestigios, marca Junior Achievement, dedicat recunoașterii contribuției unor lideri, manageri sau antreprenori la dezvoltarea economică și socială a comunității.

„Antreprenorii, în special cei tineri, sunt vitali pentru economia de astăzi. Ei au energie, se pot adapta mai bine schimbărilor constante și tendințelor pieței, sunt cei care pot aduce o valoare adăugată și, mai ales, sunt la vârsta la care își pot asuma mai ușor riscuri. Crearea unei culturi antreprenoriale încă de pe băncile scolii devine astfel o necesitate și trebuie înțeleasa nu numai de tineri, dar și de companiile care trebuie sa fie tot mai aproape de mediul educațional”, a spus Dorin Călin, Senior Program Manager în cadrul JA România.

La ediția 2014, câștigătoarea competiției la secțiunea elevi a fost echipa Experimento de la Colegiul Național Nicolae Iorga din Vălenii de Munte, care produce truse educaționale pentru experimente de fizică, în timp ce la secțiunea studenți, finalistă a fost echipa Bre., de la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, București, ce promovează arta și cultura românească prin produse, evenimente și workshop-uri.

Ideile de afaceri pot fi înscrise în competiție până la 15 martie 2015 pe  www.startup.jaromania.org (studenți), respectiv www.companiaanului.ro (elevi).

Programul de antreprenoriat al Junior Achievement urmărește dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor de 15 – 30 de ani din România. La nivel european, programul se derulează în 34 de țări și a fost declarat de către Comisia Europeană “model de bună practică în educația antreprenorială”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava