Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Fălticeni va aloca în cursul anului 2014 o sumă de 4 milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi) pentru repararea şi asfaltarea străzilor. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a afirmat astăzi că va propune ca în bugetul local pentru anul 2015 să fie alocată o sumă de aproape 9 milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare. „Vom încerca să canalizăm cât mai mulţi bani spre investiţii. Trebuie spus că în 2013 şi 2014 am reuşit prin economiile făcute la bugetul de funcţionare să canalizăm mai mai mulţi bani la bugetul de dezvoltare. Iar în bugetul pentru anul viitor ne propunem acelaşi lucru. Anul acesta am avut pentru dezvoltare un buget de circa 8,6 milioane de lei şi vrem să menţinem aceeaşi sumă şi pentru anul viitor”, a spus Coman. El a adăugat că bugetul de dezvoltare pentru anul 2015 va avea două componente principale, repararea străzilor şi lucrări la unităţile de învăţământ. Cătălin Coman a spus că pentru repararea străzilor va fi alocată suma record de 4 milioane de lei, în condiţiile în care sunt necesare lucrări de asfaltare a mai multe străzi de pământ sau care sunt balastate. De asemenea, primarul din Fălticeni a precizat că tot anul viitor vor fi refăcute şi străzile afectate de lucrările la reţelele de apă şi canalizare. „Anul viitor vor continua investiţiile în unităţile şcolare, un obiectiv pe care ni l-am propus de la începutul mandatului. Ne mândrim cu cele mai frumoase unităţi şcolare din judeţ, şi vrem să ne menţinem în continuare acest statut”, a afirmat Cătălin Coman.
În acelaşi timp, primarul din Fălticeni a arătat că în 2015 vor fi realizate trei investiţii importante pentru acest municipiu, una dintre acestea fiind continuarea şi finalizarea lucrărilor la Spitalul Municipal, inclusiv dotarea cu aparatură a acestei unităţi. „Încercăm să finalizăm această investiţie, inclusiv partea de dotări. Sumele necesare sunt foarte mari, dar cu sprijinul Guvernului sperăm că vom reuşi să rezolvăm această problemă”, a arătat Coman. El a mai precizat că un alt proiect care va fi finalizat până la mijlocul verii anului viitor va fi reabilitarea şi asfaltarea străzii Sucevei, investiţie pentru care a fost semnat deja contractul de execuţie, cu o valoare de aproape 4 milioane de lei. Cătălin Coman a declarat că mai mult de jumătate din această sumă este asigurată de la bugetul local al municipiului Fălticeni, o sumă importantă de bani fiind alocată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Acum doar vremea ne împiedică să lucrăm la această stradă, pentru că în rest sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca această investiţie să se realizeze. Acum nu putem turna asfalt, şi vom încerca să suplinim până în primăvară condiţiile grele de acolo de trafic. Însă în mod sigur anul viitor, în mijlocul verii, această stradă va arăta impecabil, cu toate modernizările pe care le avem prinse în proiect”, a explicat primarul municipiul Fălticeni.
El a mai spus că a treia investiţie majoră care va fi realizată anul viitor va fi amenajarea zonei de agrement „Nada Florilor”, existând şanse ca până la finalul acestui an să fie semnat contractul de execuţie al acestui proiect. Cătălin Coman a precizat că proiectul pentru amenajarea zonei de agrement „Nada Florilor” are o valoare de 3 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava