MOPAN Suceava

Sfarsitul lunii octombrie marcheaza finalizarea sesiunilor de pregatire teoretica si practica ale primului curs de calificare organizat de FSC in cadrul programului EVA. Este vorba de un curs de calificare in meseria de ingrijitor la domiciliu care s-a incheiat in data de 27 octombrie. Au finalizat orele de pregatire 23 de femei, toate din comuna Stanisesti si toate avand o situatie socio-familiala precara. Pentru aceste femei, cursul a insemnat un enorm pas inainte, deoarece le ofera un plus major in formarea lor profesionala, niciuna dintre ele neavand o calificare anterioara.

Cele 23 de femei vor sustine examenul final de absolvire in data de 10 noiembrie. ”Femeile sunt bine pregatite si cred ca nu vor exista persoane care sa nu treaca examenul. Cursul a cuprins 120 de ore de teorie si 240 de practica, toate desfasurate cu specialistii organizatiei. La inceputul cursului grupa a fost formata din 25 de persoane, dar doua dintre ele au abandonat din motive de sanatate sau din cauza unor probleme de familie. In orice caz, acest prim curs de calificare are toate sansele sa fie un succes pana la capat” (Viorica Raba, formator FSC in cadrul cursului).

O a doua grupa de calificare, tot in meseria de ingrijitor la domiciliu, va finaliza pregatirea la inceputul lunii noiembrie si va sustine examenul de absolvire pe 11 noiembrie. A doua grupa este formata din 25 de femei, in majoritatea lor din Corbasca, dar si cateva din Stanisesti. ”Pentru o parte dintre femeile din grupa a doua, finalizarea cursului va fi urmata si de integrarea profesionala. FSC se afla in discutii cu autoritatile din Corbasca si cu un finantator privat din Elvetia pentru formarea unei echipe de ingrijire la domiciliu si demararea unui program de servicii specializate adresat varstnicilor din aceasta comunitate, dupa modelul programelor oferite de FSC in alte 10 comunitati din zona de est a judetului. Ne dorim astfel sa schimbam in bine atat viata beneficiarelor programului EVA, cat si a batranilor din Corbasca ce au nevoie de servicii la domiciliu”. (Irina Avornicitei, coordonator activitati FSC pe programul EVA).

Toate cursantele care vor trece cu bine examenul final, vor primi, pe langa certificatul de calificare profesionala si o indemnizatie de 500 de lei pentru finalizarea cu succes a programului.

”Ma bucur foarte mult ca am reusit sa urmez acest curs”, ne-a spus Anisoara B. din Stanisesti. ”Deoarece nu am prea multa scoala nu am reusit pana acum sa-mi gasesc un loc de munca stabil. Sper ca acum, avand si calificare, sa-mi gasesc mai usor de munca si sa-mi pot intretine copiii, mai ales ca e si o meserie care imi place si care cred ca mi se potriveste. Am mari sperante ca acest proiect imi va schimba viata in bine. Oricum e o mare realizare ca am putut urma gratuit acest curs de calificare si ca voi primi si o suma de bani la absolvirea lui.”

Proiectul „EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii” este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie DMI 6.3 ”Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii” si are o durata de 16 luni.

Proiectul este implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Secor 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL.

Pentru orice informatii legate de proiect, ne puteti contacta la e-mail office@4change.ro sau telefon 0746.607.031 persoana de contact Aurelia Grigore, Coordonator Comunicare si Relatii Publice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava