MOPAN Suceava

Agenţia Naţională pentru Locuinţe participă în perioada 24-27 aprilie 2014, în calitate de instituţie de interes public care dezvoltă programe naţionale de construcţii de locuinţe în România, la ediţia de primăvară a Târgului Imobiliar Naţional tIMOn.
La această ediţie a târgului, ANL îşi propune să promoveze proiectele noi prin credit ipotecar din localităţile Alba Iulia, Ploieşti, Alexandria, Buşteni, Mangalia, Câmpina, Timişoara şi Braşov şi să prezinte oferta locuinţelor rămase libere care pot fi contractate prin acest program.
Proiectele derulate de ANL vizează atât construirea de locuințe prin programe guvernamentale, cu finanţare de la bugetul de stat, (ex.: locuinţe pentru tineri destinate închirierii, locuinţe pentru medici rezidenți), cât şi dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale prin credit ipotecar. Programele derulate de ANL contribuie la concretizarea măsurilor guvernamentale pentru relansarea pieţei construcţiilor de locuinţe, pentru reluarea creditării și pentru stimularea achiziţionării de locuinţe.
Până în prezent, prin ANL au fost finalizate 34.324 de locuinţe la nivel naţional, dintre care 31.124 sunt locuinţe destinate tinerilor, iar 3.200 au fost construite prin credit ipotecar.
În cadrul programului destinat tinerilor, o componentă importantă o constituie posibilitatea de vânzare a locuințelor către chiriași, după primul an de închiriere. În anul 2013, ANL a înregistrat o creştere a vânzărilor acestei categorii de unități locative cu 52,8% faţă de anul precedent, ajungându-se la un total de 732 de locuințe vândute foștilor chiriași. Creșterea a fost determinată de măsura guvernamentală de reducere a preţului acestor locuinţe (începând cu august 2013), coroborată cu acordarea garanţiilor de stat prin programul Prima casă și campania de informare a chiriaşilor despre posibilităţile de achiziţionare a locuinţelor.

ANL funcţionează în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi are ca parteneri autorităţile publice locale şi centrale, instituţii financiare (bănci, societăţi de asigurare), firme de construcţii şi furnizori de utilităţi.
Participarea ANL la Târgul Imobiliar Naţional tIMOn oferă oportunitatea de a face o analiză a nevoilor pieţei imobiliare actuale şi de a oferi publicului larg informaţii despre programele derulate de agenție în prezent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava