MOPAN Suceava

Duminică, 28 septembrie 2014, a avut loc lansarea oficială a expoziției Rembrandt, o premieră pentru orașul Iași. Evenimentul a avut loc la la muzeul „Vasile Pogor”, în prezența ambasadorului Olandei în România, Excelența Sa, domnul Matthijs van Bonzel, a directorului Muzeului Literaturii Române Iași, domnul Dan Lungu, a domnului Thomas Emmerling, reprezentantul colecționarului din Luxemburg și curator al expoziției, precum și a personalităților din lumea culturală ieșeană.

Expoziția de gravuri originale Rembrandt va putea fi vizitată la muzeul „Vasile Pogor”, de marți până duminică, în perioada 28 septembrie – 15 noiembrie 2014. Vizitatorii vor avea ocazia de a admira „Scenele biblice”, așa cum au fost imaginate de către marele artist olandez.

„Prezența acestei expoziții de excepție la MLR nu este întâmplătoare, ci face parte dintr-o strategie mai amplă de dinamizare a vieții culturale ieșene, de creștere a vizibilității orașului și de repoziționare simbolică pe harta culturală a țării. De altminteri, expoziția însoțește un alt eveniment de prestigiu, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. Suntem convinși că expoziția Rembrandt va avea ecoul pe care îl merită – atât în Iași cât și în întreaga regiune a Moldovei – și că, alături de celelalte proiecte culturale ale muzeului, contribuie în mod decisiv la efervescența culturală a urbei și, să sperăm, la obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană pentru Iași”, a declarat Dan Lungu, directorul MLR Iași.

Mai multe detalii pot fi obținute la adresa www.muzeulliteraturiiasi.ro , precum și pe pagina de Facebook a MLR Iași.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava