MOPAN Suceava

Social democrații suceveni au un reprezentant la alegerile europarlamentare din data de 25 mai. Este vorba de medicul Tiberius Brădățan care ocupă locul 23 pe lista alianței electorale PSD-UNPR-PC, loc considerat neeligibil. Doctorul Brădățan deține în prezent funcția de consilier local în deliberativul municipiului Suceava. El a candidat în 2012 pentru un post de senator în colegiul uninominal Suceava, dar deși s-a clasat pe primul loc a pierdut mandatul în favoarea democrat liberalului Gheorghe Flutur. Alianța electorală PSD-UNPR-PC a depus sâmbătă la Biroul Electoral Central (BEC) dosarele de candidatură pentru alegerile europarlamentare. Prima poziție pe listă este ocupată de actualul europarlamentar PSD Corina Crețu. Ea este urmată de senatorul PSD Ecaterina Andronescu și de eurodeputatul Cătălin Ivan care este și purtător de cuvânt al PSD. Pe urmatoarele poziții se află fostul ministru al Comunicațiilor Dan Nica, senatorul UNPR Damian Drăghici, fostul ministru PC pentru IMM-uri Maria Grapini, europarlamentarii Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncila, adjunctul șefului de cabinet al comisarului european pentru agricultură, Sorin Moisa, și actualii eurodeputați Victor Boștinaru și Claudiu Ciprian Tănăsescu. Ținta Alianței PSD-UNPR-PC exprimată de liderul social democrat Victor Ponta este obținerea a 35% din voturi.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor,a apreciat că locul ocupat de doctorul Tiberius Brădăţan pe lista Alianței PSD-UNPR-PC este unul important pentru Suceava. Nechifor a precizat că Tiberius Brădăţan este o persoană calificată din punct de vedere profesional, dar şi politic pentru a ocupa locul 23 pe lista pentru Parlamentul European.

„Pentru Suceava este importantă prezenţa pe lista naţională a unui om tânăr, a unui om profesionist, un om care este respectat de către comunitate. Un om care a avut şi o campanie electorală dificilă la alegerile parlamentare româneşti, şi care dintr-o chestiune legală, chiar dacă a câştigat colegiul, fiind pe primul loc, cu 49% din voturi, nu a ajuns în Parlamentul României ca senator, ci a ajuns altcineva, cu mai puţine vorturi”, a declarat liderul PSD Suceava. Nechifor a subliniat faptul că PSD va avea o campanie electorală extrem de civilizată, în care nu vor fi promovate acuzaţii şi lucruri murdare, adăugând că se aşteaptă la un astfel de comportament din partea unor competitori politici. Cătălin Nechifor a mai spus că şi Tiberius Brădăţan, dar şi ceilalţi candidaţi ai Alianţei PSD-UNPR-PC, cum ar fi Corina Creţu, Daciana Sârbu şi la Ecaterina Andronescu sunt profesionişti în specialităţile pe care le au, astfel încât oferta PSD pentru alegerile europarlamentare este una extrem de corectă şi care se respectă.

La rândul său, Tiberius Brădăţan a declarat că îl onorează prezenţa pe lista de candidaţi a Alianței PSD-UNPR-PC, precizând că a acceptat „cu mare drag” să fie alături de ceilalţi colegi într-o campanie care se anunţă extrem de dificilă, dar foarte importantă pentru România şi Uniunea Europeană. „Consider acest lucru pentru că s-a văzut că o Europă condusă de dreapta nu este o Europă care este capabilă să iasă până la capăt din criză. Este nevoie de o viziune de stânga. Este nevoie ca în Parlamentul European să avem în momentul de faţă o majoritate de stânga, socialistă, şi care să ducă la bun sfârşit ieşirea din această criză care traversează întreaga omenire de mai bine şapte ani”, a declarat Brădăţan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava